Yağmur, dolu, fırtına yıldırım

Güneydoğu dün, yağmur, dolu, fırtına ve yıldırım düşmesiyle adeta felç oldu. Diyarbakır, Hakkari ve Bingöl'de yıldırım can alırken, fırtına hasara yol açarken, yağmur ise sele döndü.

Haberler 21.05.2017 - 12:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz YAAR/Murat YÜZÜGÜLLÜ

DYARBAKIR-ki günden buyana Güneydou bölgesini saran toz bulutlar, dün yaan yamurla ksmen etkisini kaybederken, dolu, yldrm ve sanak yamur yaam felç etmeye devam etti. Diyarbakr, Hakkari ve Bingölde yldrm dümesi sonucu bir kii öldü, biri polis 3 kii yaralanrken, yamur ve frtna nedeniyle sel olutu, bir çok evin çats uçtu.

DYARBAKIRDA YAMUR

Diyarbakr kent merkezi ve baz ilçelerde sabah ve öleden sonra yaanan saanak ya, sele dönütü. Yamur sonras balayan dolu ise ekili alanara büyük hasar verdi. Yamur kentin baz semtlerinde sele neden olurken, bir çok iyeri ve bodrum katlar sular altnda kald. ehitlik semtinde madur olan vatandalarn yardmna DSK ekipleri yetiti. Sularn tahliyesini salad.

YILDIRIM CAN ALDI

Hakkarinin Yüksekova ilçesine yaklak 20 kilometre mesafedeki Beatl köyüne bal çakrkaya mezrasnda koyunlar otlatan Seyfullah Ömgüne (15) yldrm isabet etti. Köylülerce Yüksekova Devlet Hastanesine kaldrlan Ömgünün hayatn kaybettii belirlendi. Ömgünün cenazesi doduu yer olan Akaln köyü mezarlnda defnedildi.

Seyfullah Ömgünün babas Arif Ömgün, olayn bu sabah saatlerinde gerçekletiini belirterek, Sabah olumla telefonda konutum. Yanna gideceimi söyledim. O da bana tamam baba sknt yok dedi. Görümemiz 10 dakika sürdü. Ondan sonra bana telefon geldi. Hastaneye kadar gelmemi istediler. Oraya gittiimde olay örendim. Büyük bir ac. Allah kimseye göstermesin. dedi.

POLS YARALANDI

Buarada, Siirt-Tillo karayolu kava üzerinde bulunan polis noktas yaknlarna yldrm dümesi sonucu polis memuru brahim Aytan yaraland. Aytan, 112 Acil Servis ekiplerince Siirt Devlet Hastanesine kaldrlarak tedavi altna alnd. Aytann durumunun iyi olduu örenildi.

BNGÖLDE 2 K YARALANDI

Bingölde ise Sancak Beldesinde çkan hortumda 2 kii yaraland. Yala beraber oluan frtna, yerini hortuma brakt. Hortum nedeniyle bölgedeki baz evlerin çatlar uçtu. çatlardan kopan parçalar, 2 köylünün üzerine dütü. Yaralanan 2 kii, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldrld. Yarallarn hayati tehlikesinin bulunmad örenildi.

Afet ve Acil Durum (AFAD) l Müdürü Mehmet Emin Boatekin, merkeze bal Sancak beldesinin Sudüünü ve Ouldere köyü, Esenler mezras ile Adakl ilçesine bal Doluçay köyünde iddetli frtna ile hortum nedeniyle 18 ev ve ahrda hasar olutuunu söyledi. iddetli frtna ve hortum nedeniyle 2 kiinin de hafif yaralandn aktaran Boatekin, olayn ardndan ekiplerin seferber edildiini ve hasar tespit çalmas yapldn bildirdi.

Boatekin, 14 ev ve ahrn çatlarnda hasar meydana geldi. 4 evde ise ciddi hasar olutu. Uçan çatlar nedeniyle 2 kii yaraland. Yarallar, Bingöl Devlet Hastanesine kaldrlarak gerekli tedavi yapldktan sonra taburcu edildi. dedi.

Ana Sayfaya Git