Yağmurlu hava geliyor

Ramazanı Akdeniz üzerinden gelen yağmurlu hava karşılayacak Yağışlar hafta sonu Akdeniz, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, gelecek hafta boyunca da doğu bölgelerde etkisini sürdürecek. Ramazan ayının ikinci yarısında yağış ve sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Haberler 24.04.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akdeniz üzerinden gelecek yeni ya sistemi, hafta sonu Akdeniz, Güney Ege, ç Anadolunun güneyi ile Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden edinilen bilgilere göre, Karadeniz üzerinden gelen serin ve yal sistemin etkisiyle hava scaklklar bu hafta yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altna dütü.

Serin havann bugün dou bölgelerde etkili olduktan sonra ülkeyi terk etmesi, bununla birlikte yarn Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yal sistemin yurdumuzu etkilemesi bekleniyor.

Söz konusu yalar cumartesi Akdeniz, Güney Ege, ç Anadolunun güneyi ile Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde, pazar günü ise Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin dousu ile Dou Akdenizde etkisini sürdürecei tahmin ediliyor.

Önünüzdeki hafta sonuna kadar yalarn Dou bölgelerimizde (Dou Karadeniz, Dou Anadolu Bölgesi ve Güneydou Anadolunun dousunda) aralklarla etkili olmaya devam edecei, Bat bölgelerimizde ise havann açmasyla birlikte scaklklarn mevsim normallerine yükselecei öngörülüyor.

Hava scaklklarnn bu hafta sonuna kadar yurdun kuzey ve iç bölgelerinde; önümüzdeki hafta ise güney ve dou bölgelerinde mevsim normalleri altnda, dier yerlerde ise mevsim normalleri civarnda seyretmesi bekleniyor.

MAYISIN LK HAFTASI YAMURLU

Mays aynn ilk günlerinden itibaren ülkenin yeni bir yal sistemin etkisine girecei, ilk hafta yurt genelinde yalar görülecei tahmin ediliyor.

Yaplan son meteorolojik deerlendirmelere göre ramazan aynn ikinci yarsnda, ya ve scaklklarn yurt genelinde mevsim normalleri civarnda seyredecei, bununla birlikte ilkbahar mevsiminin karakteristik yalar olan gök gürültülü saanan yurdumuzda yer yer etkili olabilecei öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git