Yakılmış bin adet cep telefonu bulundu

Kayseri'nin İncesu ilçesinde dağlık bir alanda yakılmış yaklaşık bin adet cep telefonu bulundu. Telefonların FETÖ üyeleri tarafından ByLock yüklenen cihazlar olabileceği iddia edildi.

Haberler 03.03.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ncesu ilçesi Kzlören Mahallesi Avar mevkiindeki dalk alanda yürüyüe çkan vatandalar, çeitli modellerde yaklm yaklak bin adet cep telefonu buldu. hbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

YAKILAN TELEFONLAR

Jandarma, 3 ayr noktada atee verildii belirlenen telefonlar üzerinde inceleme yapt. Telefonlarn bulunduu alan ve çevresi de güvenlik eride çekilerek incelendi. Telefonlardan az hasarl olanlar delil poetlerine konularak, kriminal incelemesine götürüldü. Dier telefonlar da toplanarak l Jandarma Komutanlna götürüldü. Telefonlarn FETÖ üyeleri tarafndan ByLock yüklenen cihazlar olabilecei iddia edildi.

Telefonlarn yaklmasn gördüü iddia edilen çiftçi Ö.Dnün ifadesi alnd. Ö.D.nin, telefonlar yakmak için bir otomobil içinde 3 kiinin gelerek, 4 çuval telefonu yaktn söyledii örenildi. Jandarma, telefonlar atee veren kiilerin yakalanmas için çalma balatt.

Ana Sayfaya Git