Yalnızlığını civcivleriyle

Siirt'in Pınarca köyünde yalnız yaşayan ve Kovid-19 tedbirleri kapsamında çağrılara uyarak evinde kalan 65 yaşındaki Abdurrahim Karataş, bahçesinde beslediği tavuk ve civcivleri ile zaman geçiriyor

Haberler 06.04.2020 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Pnarca köyünde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda Evde kal çarsna uyan 65 yandaki Abdurrahim Karata, yalnzln bahçesinde besledii tavuk ve civcivlerle gideriyor.

Pnarca köyünün Aknclar mezrasnda yaayan Karata 5 çocuundan 2sini kaybetti.

3 çocuu evlenen, ei de rahatszlndan dolay stanbulda tedavi gören Karata yalnz kald.

Daha önce skldnda ehir merkezine giden, komularn ve arkadalarn ziyaret eden Karata, koronavirüs salgnndan dolaysyla ya itibaryla da sokaa çkmalar kstland için evinde ve bahçesinde vakit geçirmeye balad.

Yalnzln gidermek için 3 tavuk ve 30 civciv alan, onlar için küçük bir kümes kuran Karata, tüm gününü onlarla bir arada geçiriyor.

EVDEK YALNIZLII

Karata, her gün tavuk ve civcivlerin bakmn yapyor, onlar besleyerek avunuyor.

Yorulduunda dinlenmek için evinin balkonuna geçen Karata, yine onlar seyrederek yalnzln unutuyor.

Karata, yapt açklamada, koronavirüs salgn nedeniyle yetkililerin çarlarna uyduunu söyledi.

Salgna kar tedbir almann önemli olduuna iaret eden Karata, sokaa çkmalarna snrlama getirilmesinin ardndan ehir merkezine de artk gidemediini belirtti.

Karata, mezrada küçük bir bahçesi olan evinde yalnz yaadn anlatarak, Salgn bitene kadar evden çkmyorum. Yalnzlm gidermek için tavuk ve civciv beslemeye karar verdim. Herkese çarm evden dar çkmamalar. dedi.

Yalnzln besledii hayvanlarla unuttuunu dile getiren Karata, Salmz çok önemli. Hatta 60 ya ve üstü de kendisini evinde izole etmeli, salgn bitene kadar evinden çkmamal. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git