Yalova Üniversitesi yeni rektörü Ali Erbaş, görevine başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yalova Üniversitesi Rektörü atandı. Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atanacak isim günlerdri merakla bekleniyordu. Son dakika yaşanan gelişmelerde Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Erdoğan atadı.

Haberler 09.06.2017 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan Yalova Üniversitesi Rektörü atand. Yalova Üniversitesi Rektörlüüne atanacak isim günlerdri merakla bekleniyordu. Son dakika yaanan gelimelerde Yalova Üniversitesi Rektörlüüne Prof. Dr. Ali Erba Erdoan atad.

Cumhurbakanlndan yaplan yazl açklamada, Sayn Cumhurbakanmz, Yalova Üniversitesi Rektörlüüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasnn 130 uncu ve 2547 sayl Yükseköretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarnca, Yükseköretim Kurulunun önerdii adaylar arasndan Prof. Dr. Ali Erba atamlardr denildi.

Yalovada FETÖ/PDYnin Yalova Üniversitesi yaplanmasna yönelik açlan davada 16s tutuklu 25 sann yarglanmasna baland. Tutuklu sank, Yalova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, FETÖ ile bann bulunmadn, 107 rektör aday içerisinden atandn ve kendisine TBMM Bakan smail Kahramann referans olduunu söyledi.

FETÖnün Yalova Üniversitesi yaplanmasna yönelik açlan 16s tutuklu 25 sankl davann ilk durumas, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Aratrma Enstitüsünde oluturulan duruma salonunda gerçekletirildi. Silahl terör örgütüne üye olmak suçlamasyla haklarnda 5 ila 22.5 yl hapis cezas istenen sanklardan tutuklu yarglanan Yalova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslunun, iddianamede örgüt liderinin referans ile rektör olarak atand ileri sürüldü.

Durumada ilk dinlenen Yalova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, 26 Ekim 2016 tarihinde tutuklandn belirterek, FETÖ ile bann bulunmamasna ramen örgüt üyelerinin zaman kazanmak adna ismini kullandklarn iddia etti. Eruslu, FETÖcü olmadna dair, sunduu tank listesinin dinlenmesini istedi.

Eruslunun verdii tank listesinde ise TBMM Bakan smail Kahramann isminin de olduu ortaya çkt. Yurt d çklaryla ilgili de bilgi veren Eruslu, Uganda ziyaretinin YÖK çalmalar kapsamnda yapldn, buraya 4 rektör gittiklerini belirtti. Eruslu, dier 3 rektörün ise herhangi bir suçlamayla karlamadklarn söyledi. Örgütün birçok davetine ramen bunlara katlmadn kaydeden Eruslu, evinde bulunan Fettullah Gülen ile ilgili kitapla ilgili, Bu kitap FETÖyü kötüleyen, eletiren bir kitaptr. Nasl olur da bunun içeriine baklmadan iddianameye koyulur, anlam deilim eklinde konutu.

Yalova Üniversitesine ikinci kez aday olduunda, örgütün karsna bir aday çkardn söyleyen Eruslu, Bu aday sadece 15 oy almtr. Demekki üniversitede 15 tane FETÖcü vard dedi. Fetullah Gülenin referansyla rektör olduu yönündeki iddiaya da yant veren Eruslu, Ben 107 rektör aday içerisinden atandm. Bana TBMM Bakan smail Kahraman referans olmutu. sterseniz bir dahaki durumada tank olarak dinleyebilirsiniz diye konutu.

Üzerine atl suçlar reddeden Eruslu, somut delillerin olmadn söyleyerek gerekirse AHMe gidebileceini belirtti.

Eruslunun avukat Özel Bahadr ise, müvekkilinin ByLock kullanmadna dikkati çekti. Bahadr, iddianamede Eruslunun 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbeye teebbüs suçuna sunduu katklarla icrasn kolaylatrmak suretiyle katld deerlendirildiinden müvekkili için ayrca müebbet hapis cezas talep edildiini belirterek, ddianameye yansyan tank bayanlarnda 15 Temmuz 2016 darbe teebbüsü gecesinde, sann herhangi bir eylemde bulunmamasna ramen bunun iddianameye yansmasn anlam deiliz. Burada bir hata yapldn düünüyoruz. Bu nedenlerle sann tutukluluk halinin kaldrlarak beraatna karar verilmesini talep ediyoruz dedi.

Sanklarn yarglanmasna yarn da devam edilecek.

Ana Sayfaya Git