Yangın faciası

Ankara’da sanayi sitesinde Afganistan uyruklu kişilerin kaldığı 2 katlı binada çıkan yangında 5 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Haberler 30.03.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Altnda ilçesindeki skitler Ata Sanayi Sitesinde, Afganistan uyruklu kiilerin kald binada sabah saatlerinde yangn çkt. Binadan yükselen dumanlar gören çevredekiler, polis ve itfaiyeye haber verdi. hbar üzerine olay yerine çok sayda itfaiye, UMKE ve salk ekibi sevk edildi. Alevlerin sard binada yaayan baz kiiler, pencerelerden atlayarak kurtulmaya çalt. Gelen itfaiye ekipleri, yangna müdahale etti. tfaiyenin çalmasyla yangn söndürülürken, binada mahsur kalan kiilerden bazlar, merdivenli araçla kurtarld.

KÖPEKLERLE ARAMA YAPILDI

Yangnn söndürülmesinin ardndan binada arama kurtarma köpekleri ile arama yapld. Alt kat depo, üst kat yatakhane olarak kullanlan binada yaplan arama sonucunda 5 kiinin öldüü belirlendi. Yangnda 11 kii de yaraland. Yarallar, salk ekipleri tarafndan olay yerinde ilk müdahaleleri yapldktan sonra ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldrld.

KURTULMAK çN BNADAN ATLAMI

Görgü tan Recep Baaran, yangn görünce itfaiyeyi aradn söyleyerek, çerisi plastik doluymu, yangn ksa sürede büyüdü. Yangn srasnda 1 kii binadan atlam, ben atladktan sonra yerde gördüm. Dumandan kurtulmak için kendini aaya atm, bandan yaralanm, onu da ambulans götürdü dedi.

Binada 25- 30 Afgan uyruklunun kald ve bu kiilerin topladklar kat ve atklar burada ayrtrdktan sonra depoladklar belirlendi.

VAL NCELEME YAPTI

Ankara Valisi Vasip ahin, itfaiyenin soutma çalmalar sürerken olay yerine gelerek inceleme yapt. Vali ahin, yangnn, kat ayrtrma ve depolama tesisi olarak kullanlan metruk binada çktn söyleyerek, Tespit edilen; 5 kii öldü, 11 de yaral var. Onlar u an hastanede tedavi altndalar. Ayrntl arama yaplm, baka bir ölü ve yaral olmadn söylediler. lk bilgilere göre, yangn herhalde kat malzemelerin tutumasndan kaynaklanyor dedi.

Binada soutma çalmalar tamamland. Yaplan incelemeden sonra cenazeler Adli Tp Kurumuna götürüldü. Yangnla ilgili soruturma balatld, ölenlerin kimliklerinin tespiti için çalmalarn sürdüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git