Yanlış iğne koltuk değneklerine mahkum etti

Diyarbakırlı 34 yaşındaki Kader Azınarık, 2 yaşındayken havale geçirdi. Hiçbir eğitimi olmayan komşusunun yanlış iğnesi sonucu koltuk değneklerine mahkum kalan Azınarık’ta son bir yıl içerisinde skolyoz hastalığı da ortaya çıktı. Tek isteği, 9 yaşındaki oğlunun elinden tutup okula götürmek olan acılı anne, yetkililerden yardım bekliyor.

Haberler 07.05.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Balar ilçesinde yaayan ortopedik engelli Kader Aznark, 2 yandayken havale geçirmesi sonucu annesinin komusunu çarp yanl ine yapmasyla koltuk deneklerine mahkum kald. 9 yandaki olu ile hayatta kalma mücadelesi veren Aznark, bir yl önce yakaland skolyoz hastal ile ikinci bir ok yaad. Tek istei 9 yandaki çocuunun elinden tutup okula götürmek olan acl anne, yetkililerden kendisine yardm edilmesini istiyor.

Hiç kimse bana destek olmad

Hiç kimsesinin olmadn, çocuuyla tek bana yaadn belirten Kader Aznark, Ben daha 2 yandayken havale geçirmiim, bana yanl ine yapmlar. Ortopedik engelliyim, srtmda skolyoz hastal çkt. Benim ameliyat olmam lazm, ama buradaki hastanelerde olamyorum. stanbuldaki doktora ben halimi anlattm. Bana dedi ki, Tamam biz yaparz ama benim stanbula gitmem çok zor. Yani hastane özel bir hastane, ücrette çok hepsini ben karlayamam, karlayamyorum. Her yerden yardm falan istedim, hiçbir kimse bana destek olmad. Ben ortopedik engelliyim, hiçbir kimsem yok, benim ailem yok. Resmi kurumlara bavurdum hastalmla ilgili kendilerinden yardm istedim, hiçbir olumlu cevap alamadm. Olum var, 3. snfa gidiyor her gün onu götürmekte, getirmekte çok zorlanyorum. Normalde ben koltuk denei kullanyorum, hani srtmn omurilik kaymasndan dolay ben bunu kullanmak zorunda kaldm. Her gün olumu okula götürüp getiriyorum. Buradaki imkanlar çok kstl ben burada ameliyat olamyorum. stanbuldaki hoca benden daha kötürümleri bile ameliyat yapt. Hepsini iyi yapt ama benim stanbula gitmem gelmem çok sknt. Özel hastane benim maddi gücüm yok. Hayrseverlerin yardmn bekliyorum. Hocalar bana dediler ki, seni burada ameliyat edersek buradaki imkanlarmz çok kstl olduu için komple felç kalma ihtimalin var. Biz bu riski göze alamyoruz dedi. Yetkililerin sesimi duymasn istiyorum, çocuumun elinden tutup okula götürmek istiyorum, bana yardm edin dedi.

Ana Sayfaya Git