Yaralarımızı saracağız!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir Seferihisar açıklarındaki depremin ardından sosyal medyadan olumsuz paylaşımlar yapanlarla yıkılan binaların sorumlularına ilişkin hukuki sürecin başlatıldığını belirterek, "Acımız varken, bu acımızı suistimal eden, acımıza yönelik suç teşkil eden ifadeler asla kabul edilemez. Beklentimiz bu konuda suçluların hak ettiği cezayı almasıdır" dedi.

Haberler 07.11.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere çoruma gelen Adalet Bakan Abdulhamit Gül, zmirde, depremde çöken Rza Bey Apartmannn enkaz altnda kalarak, hayatn kaybeden Arife Yücel (60) ile torunlar Diren (3), Lena (4), Vera (6) ve Feda Yücelin (10) ailesini ziyaret etti. Yücel ailesinin Bahabay Caddesinde bulunan evine taziye ziyaretinde bulunan Bakan Gül, çocuklarn kaybeden Nilay ile Emine Yücele basal dileklerini iletti. Bakan Gül, daha sonra çorum Valisi Mustafa çiftçi ve Belediye Bakan Halil brahim Akn ziyaret etti. çorum Adliye Sarayna geçen Bakan Gül, burada Cumhuriyet Basavcs Ahmet Fatih Aca ile görütü ve adliyenin yanna yaplmas planlanan ek bina için onay verdi.

SORUTURMANIN ARDINDAN 3 K TUTUKLANDI

Adliye çknda açklama yapan Bakan Gül, zmir depreminin ardndan sosyal medya hesaplarndan olumsuz paylamlar yapan kiilerin ve yklan binalarn sorumlularnn hak ettii cezay alacan ifade etti.

Depremin ardndan hukuki süreçlerin baladn belirten Bakan Gül, Acmz varken bu acmz suistimal eden, acmza yönelik suç tekil eden ifadeler asla kabul edilemez. Hukuk bunun için var, bununla ilgili Cumhuriyet savclklar harekete geçmitir. Türkiyenin farkl yerlerinde bu konuyla ilgili çalmalar yapld ve gereken hukuki süreçler de balad, bununla ilgili 3 tutuklama oldu. Süreç yarg mercileri tarafndan takip ediliyor. Hiç kimsenin, bir ehre veya kiilere hareket etme hakk yoktur. Beklentimiz bu konuda suçlularn hak ettii cezay almasdr. Bunu da yapacak olan yarg mercileridir, bizler de takip ediyoruz. Binalarla ve sorumlularla ilgili zmir Cumhuriyet Basavcl, soruturma balatt. Bu konuyla ilgili de gelimeleri kamuoyuyla paylayoruz. Bu süreçte yarg mercileri tarafndan deliller tespit edilerek, bamsz bir mecrada süreç ilemektedir, takip edilmektedir. Hepimizin beklentisi de adaletin yerini gecikmeden bulmasdr diye konutu.

YARALARIMIZI BERABER SARACAIZ

zmirde büyük bir acnn yaadn kaydeden Bakan Gül, 83 milyonun gözya ve sevinci bir, üzüntümüz, kederimiz de birdir. Yaralarmz da beraber saracaz. Yine millet ve devlet olarak kenetlenerek, yaralarmz sarma zamanndayz. Ders almak, tedbir almak ve tüm ilemleri yapmak hepimizin sorumluluudur. Arama kurtarma ekiplerimiz, enkazda büyük bir mücadele ediyor, bir can daha kurtarmak için gayret gösteriyor. Kendilerine cangönülden teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git