Yardım bekliyorlar

Diyarbakır'da evleri sular altında kalan aile yardım bekliyor

Haberler 03.04.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saanak yamurdan sonra, evleri sular altnda kalan ve kapc dairesinde oturan Adnan Yldz da yaad maduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardm bekliyor.

Yaan yamurun ardndan, evinin içinin, adeta bir gölete dönütüünü, yaadklar sknty defalarca yetkililere ilettiklerini, buna ramen kalc bir çözüm bulunmadn belirten Yldz, eyalarnn çounun kullanlamaz hale geldiini söyledi.

K DZMDEN DE AMELYATLIYIM

ki dizinden ameliyatl olduunu, 4 kiilik aile olarak da u an darda kaldklarn ve eyalarnn çounu kullanamadklarn belirten Adnan Yldz, 5 yldr Memur-Sen TOKlerinde kapclk yapyorum. ki dizimden de ameliyatlym. Yataa bal yaamak zorundaym ayaklarm iyileene kadar. Bundan dolay raporluyum da. Saanak yamurdan sonra evimi su bast. çok zarar gördüm. Evime su dolmaya balaynca, kat sakinleri bana yardm ederek eyalarm evlerine tadrlar. dedi.

BURADAN BEN KM DUYUYORSA VEYA ZLYORSA MADURYETM DLE GETRYORUM

Yetkililere birçok kez skntlarn dile getirdiklerini belirten Yldz, Son 15 gündür yamur bildiiniz gibi youn yayor. Daha önce bamza geldii için çok fazla yamur yanca sitemiz su altnda kalyor. Bu durumu bata muhtara gidip söyledik. Muhtar da gerekli yerlere bu skntmz iletti. Sa olun muhtar Belediyeyi ve DSKden yetkilileri buraya getirdi. Ama doru düzgün bir çözüm üretemediler. ifadelerini kulland.

Evinin yamurdan sonra bir göl haline geldiini belirten Yldz, Evim adeta bir göl haline dönütü. u an çok madurum. Buradan beni kim duyuyorsa veya izliyorsa maduriyetimi dile getiriyorum. Yetkililerden ve hayrseverlerden yardm bekliyorum. Yaadm sknty gidermelerini istiyorum. eklinde konutu.

KARDEMN MADURYETNN YETKLLERDEN GDERLMESN STYORUM

Kardeinin yaad evin, en az 1,5 metre su aldn belirten Hüseyin Yldz, Youn yaan yamurdan sonra kardeimin evinde 1,5 metreye yakn su doldu. Evindeki bütün eyalar sular altna kald. u an çok madurdur. Ayrca kardeim iki ayandan ameliyat oldu. Bu sknts da ayr bir dert bize. ifadelerini kulland.

Kardeinin maduriyetinin giderilmesini isteyen Yldz, Bizler kaç kez aradk yetkilileri. Fakat bize somut bir çözüm bulamadlar. Kardeimin evindeki eyalardan bazlarn suyun içinden çkarp komularna braktk. Bundan dolay da komulardan Allah raz olsun. Yetkililerden, kardeimin maduriyetinin giderilmesini istiyorum. talebinde bulundu.

TAIDIIMIZ EYALARIN çOU KULLANILAMAZ VE PERAN HALDEDR

Yamur suyu birikmeye balaynca komularnn eyalarn kurtarmaya çaltklarn belirten Mehmet Akif Topuz, Eyalar sular altnda kalan kapcmzn komusuyum. Yamur yanca baka bir komumuz Adnann evini su basabilir diye bana haber verdi. çünkü bundan 15 gün önce neredeyse ayn eyle kar karya kalmtk. Bundan dolay evinin tamamn su doldurmadan beyaz eyalar ve dier büyük eyalarn kurtarmaya çaltk. Kurtarabildiimiz kadar eyann bir ksmn ben kendi evime aldm. Dier bir ksmn baka bir komumuz evine ald. Tadmz eyalarn çou kullanlamaz ve perian haldedir. Arkadamz, asgari ücretle çalt için yaad bu maduriyeti karlayacak bir gücü yok. Bunun için yetkililerin ivedi bir ekilde yardm etmesi gerekiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git