Yardıma giden sağlık ekipleri darbedildi

112 acil servis ekibinde görev yapan 2 kişi, olay yerine geç geldikleri iddiasıyla bir grup hasta yakını tarafından bıçakla ve darbedilerek yaralandı.

Haberler 05.09.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada 112 acil servis ekibinde görev yapan 2 kii, olay yerine geç geldikleri iddiasyla bir grup hasta yakn tarafndan bçakla ve darbedilerek yaraland.

Alnan bilgiye göre, Karaköprü ilçesinin Narlkuyu Mahallesindeki bir evde tansiyon hastasnn fenalamas üzerine 112 Acil Servis ekiplerinden yardm talep edildi.

Belirlenen adrese gelen 112 acil servis çalanlarna, geç kaldklar gerekçesiyle bina önünde bekleyen bir grup hasta yakn tepki gösterdi.

HASTA YAKINLARI SALDIRDI

çkan tartmasnn büyümesi üzerine acil tp teknisyeni Hüseyin Yldrm kalçasndan bçakland, ambulans oförü Frat Ata ise darbedildi.

Olayn 112 acil komuta merkezine bildirilmesi üzerine yaralanan Yldrm ile Ata, baka bir ambulansla Mehmet Akif nan Devlet Hastanesine kaldrld.

Hastaneden rapor alan salk çalanlar, üpheliler hakknda polis merkezine giderek suç duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili soruturma balatan polis ekipleri, saldrganlarn yakalanmas için çalma balatt.

SALDIRI SALIKçILARCA KINANDI

Salk ve Sosyal Hizmet çalanlar Sendikas (Salk-Sen) anlurfa ubesince, son iki günde salk çalanlarna yönelik saldrlar knand. ubeden yaplan açklamada, büyük bir özveri ile görevlerini yapan salk çalanlarnn, hemen hemen her gün hasta veya hasta yaknlar tarafndan yeni bir iddete maruz brakld belirtildi.

Her kim tarafndan ve her ne nedenle yaplrsa yaplsn, salk çalanlarn hedef alan sözlü ve fiili saldrlarn aslnda sadece salk çalanlarna deil, toplumun salna yaplm, çirkin ve kabul edilemez hareketler olarak kabul edildii ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Kendisini veya yaknn iyiletirmek için var gücüyle çalan salk çalanlarna sözlü ve fiili iddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanlarn asla yapmayaca ve yapamayaca, hastalkl ve kabul edilemez bir tutumdur. Tüm salk çalanlarnn tehlike içinde olduu, can güvenliinden yoksun çalt bir ortamda olduumuza dikkat çekerek, insan yaamn kutsayan, hayatn devam için çalan insanlarn can güvenliinin olmad bir ortamda salk üretilebilmesinin ne kadar mümkün olabileceini kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Bu menfur saldry esefle ve nefretle knyoruz. Saldrnn faili ya da failleri hakknda hukukun ivedi ve aktif olarak harekete geçirilmesi için Salk-Sen ubesi olarak adli ve idari soruturmalarn takipçisi olacamz tekrar tüm kamuoyuna deklere ediyoruz.

Ana Sayfaya Git