Yardım eli dünyayı saracak

Türkiye'nin yardım eliyle ramazanın bereketi dünyayı saracak Yardım kuruluşları, 11 ayın sultanı ramazanda dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin bağışlarını ulaştıracak. Türk Kızılay, ramazan boyunca 10 milyon ihtiyaç sahibine 207 milyon lira yardımla destek olacak,

Haberler 21.04.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyedeki yardm kurulularnca ramazan aynda dünyann dört bir yanndaki ihtiyaç sahiplerine hayrseverlerin balar ulatrlacak.

Türkiye, ramazan aynda yardm kurulular eliyle dünyann farkl corafyalarndaki milyonlarca insann yüzünü güldürecek.

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle iftar sofralar kurulmayacak ancak ihtiyaç sahiplerinin evlerine iftariyelikler ve kumanyalar datlacak.

- Türk Kzlay, 10 milyon ihtiyaç sahibine 207 milyon lira yardm ulatracak

Ramazan faaliyetlerini Dertler Paylatkça Bitecek Yeter Ki nan Buna sloganyla balatan Türk Kzlay, Ramazan boyunca 10 milyon ihtiyaç sahibine 207 milyon lira yardm ulatracak.

Türkiyede ramazan aynda yaklak 1 milyon 400 bin ihtiyaç sahibine gda yardm yapacak olan Kzlay, hazrlanan 200 bin hijyen paketi ve 350 bin el dezenfektanyla da 1 milyon 150 bin kiiye ulaacak.

Temel htiyaç Dernei (TDER) ve AHBAP Dernei ile yaplan i birliiyle balanan 60 bin gda yardmn da 240 bin kiiye ulatracak olan Kzlay, hayrseverlerin zekat ve fitrelerini de 215 bin ihtiyaç sahibine 400er lira nakit destei ile gerçekletirecek.

Türkiyedeki 20 aevi ile ubelerinin hazrlayaca yemekleri, ramazan ay boyunca günlük 100 bin aileye servis edecek olan Kzlay ayrca 400 bin çocua hediye paketi, 50 bin çocua 150er lira bayram haçl ve 50 bin ihtiyaç sahibine de bayramlk giysi yardm yapacak.

Türkiyede yabanclara yönelik verilen fonlarla 2 milyon 400 bin madura destek salayacak olan Kzlay, yurt dnda da 16 ülkede ramazan gda yardmlar organize edecek. Datm planlanan 80 bin 638 gda yardm, 500 bin kiiye ulatrlacak.

- HH yardmlaryla 1 milyon kiiye ulaacak

Hep Birlikte Ramazan sloganyla faaliyetlerine balayan HH nsani Yardm Vakf, koronavirüs nedeniyle sadece Türkiyede ve kriz bölgelerinde çalma yapacak ve ramazan boyunca 1 milyondan fazla kiiye hayrseverlerin yardmlarn ulatracak.

Her yl olduu gibi bu yl da Türkiyedeki ve dünyadaki yetimler ile ailelerine destek olacak olan HH, yetimlere bayramlk giysiler hediye edecek, kumanyalar datacak, iftar sofralar kuracak ve yetimler için nakdi yardmlarda bulunacak. HHnn bütün bu yardmlarndan Türkiyede ve dünyada toplamda 1 milyon 162 kii istifade edecek.

Ramazanda 70 bin kiiye hayrseverlerin fitre ve zekat balarn ulatracak olan HH, Türkiyede ve yurt dnda ihtiyaç sahiplerine 210 bin 500 kumanya paketi datacak.

Türkiyenin 81 iline 60 tr ile gda, temizlik malzemeleri, elbise, çocuklar için çikolata, eker, balon, oyuncak ve bayramlk kyafet datacak olan HH, 10 bin aileye de hijyen paketi verecek.

Yurt dnda 100 bin kiiye iftar verecek olan HH, salk tedbirleri kapsamnda toplu iftarlar yerine herkesin kendi yaad yerde sofra kurmasn salayacak.

Vakf, dünyann dört bir yannda 50 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocua da bayramlk kyafet datacak.

- Deniz Feneri 20 ülkede ramazan yardm yapacak

Ramazanda yurt içi ile yurt dnda 20 ülkede 15 bin aileye gda kolisi datacak olan Deniz Feneri Dernei, 5 bin yetim çocua da 125er liralk bayram harçl verecek.

Suriyenin dlib ehrinde 3 bin Suriyeli aileye gda yardm yapacak olan Deniz Feneri, her türlü ihtiyaçlarn karlad Azez bölgesinde binlerce kiinin barnd Deniz Feneri Haremeyn, Esenler Köyü ve Ehli am kampnda gda ve temizlik maddesi datacak.

Hayrseverlerin adak, akika ve ükür kurbanlarn ramazanda keserek ihtiyaç sahibi, dul, yetim, öksüz, fakir ve muhtaç ailelere datacak olan dernek, adak kurban için yurt içi 1200 lira, yurt d ise 720 lira fiyat belirledi.

- Yardmeli Dernei 4 milyonluk bütçe ayrd

Yardmeli Dernei, ramazan yardmlar için toplam 4 milyonluk bütçe ayrdn duyurdu. Gda, hijyen malzemesi ve salk gereçleri için bütçenin 2 milyonunu kullacak olan dernek, yetimlere bayramlk, harçlk ve hediyeler için de 700 bin lira ayrd.

ftariyelik paket yemekler için 300 bin lira ayran dernek, karde aile ve yetimlerin aylk ödemeleri için de 1 milyon liralk bata bulunacak.

Hediye Kuran- Kerim datacak olan dernek, ramazan ay içerisinde gelecek olan zekat ve fitre balarn da hak sahiplerine ulatracak.

- Sadakata Dernei: Ramazan Gönülden Gönüle Temastr

Sadakata Dernei, Ramazan Gönülden Gönüle Temastr çarsyla bata Türkiye olmak üzere 27 ülkede ramazan çalmalar yapacak.

Türkiyede 50 bin aileye gda kumanyas ve marketlerden alveri yapabilecekleri 100er liralk Sosyal Yardm Kart, hijyen kolisi ve pide datm yapacak olan dernek ayrca koronavirüs nedeniyle zor durumda olan ailelere, ilerinden ayrlmak zorunda kalanlara, yoksul ve ihtiyaç sahiplerine kumanya, zekt, fitre ve bayramlk kyafetler ulatracak.

Yurt dnda 70 bin aileye kumanya ulatracak olan dernek, kardelik sofralarn salgn tedbirleri nedeniyle kurmayacak, bunun yerine 10 bin kiinin evine iftarlk yemek kumanyas datacak.

Zekt ve fitre datmlar da yapacak olan Sadakata, Türkiye, Yemen Gazze, Kudüs, Suriye ve Bangladete yaayan yetim ve ehit ailelerine öncelik verecek.

Dernek, kumanya bedelini 120 lira, hijyen kolisi bedelini 75 lira, bayramlk bedelini 150 lira, fitre bedelini 27 lira ve iftar bedelini 20 lira olarak belirledi.

- Beir Dernei zekat ve fitreleri mazlum corafyalardaki ihtiyaç sahiplerine ulatracak

Gönül ftarlar projesi ile bu yl daha fazla ihtiyaç sahibine ulamay hedefleyen Beir Dernei, 200 bin kiiye iftar yardm, 50 bin kiiye kumanya yardm, 50 bin kiiye fitre ve zekat yardm, 15 bin kiiye de bayramlk yardm ulatracak.

Ramazan ay boyunca ya, makarna, çay ve bakliyat gibi temel gdalardan oluan kumanya paketleri hazrlayarak binlerce aileye datacak olan Beir Dernei, zekat ve fitreleri, Türkiye ve mazlum corafyalardaki ihtiyaç sahiplerine datacak.

Adak, ükür, akika ve nafile kurban balarn da ramazan ay içerisinde muhtaçlara ulatracak olan dernek, toplanan bayramlk balar ile yetim ve öksüz, ihtiyaç sahibi binlerce çocua bayramlk giysi hediye edecek.

Ana Sayfaya Git