Yardım istiyor

5 yaşındaki Berivan'ın tedavisi için annesinden yardım isteği

Haberler 31.12.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkrinin Yüksekova ilçesinde yaayan Fidan Cankurtaran doduktan hemen sonra beyninde kortikal displazi tespit edilen 5 yandaki kz Berivann tedavisi için yardm istedi. Cankurtaran, Her saniyesi onun için çok önemli. Sabahlara kadar baucunda bekliyorum. Uyanmad zaman korku içinde yayorum dedi.

YARDIM EL STYOR

Yüksekova ilçe merkezine 10 kilometre uzaklkta bulunan Köprücük köyünde yaayan skender-Fidan Cankurtarann 3üncü çocuu olarak dünyaya gelen Berivann beyninde, doduktan 8 saat sonra kortikal displazi (Beyin korteksindeki nöronlarn anormal erken geliimi sonucu ortaya çkan hastalk) tespit edildi. 3 ay youn bakmda kalan Berivan, 3 yana geldiinde de epilepsi nöbetleri geçirmeye balad. u anda 5 yanda olan Berivan için anne Fidan Cankurtaran, yardm istedi.

Kznn epilepsi nöbetlerinin uzun sürdüünü anlatan anne, çocuumun beyni oksijensiz kald ve zarar gördü. Vanda bir hastanede tedavisini sürdürüyorduk ancak oradan Ankaraya sevk ettiler. Fakat maddi durumumuz el vermedii için götüremiyoruz. çocuumu Ankaraya götürmek istiyorum. çocuum uzun süre nöbet geçiriyor. Her saniyesi onun için çok önemli ancak imknlarmz kstl olduu için Ankaraya götüremiyoruz. Sabahlara kadar baucunda bekliyorum. Uyanmad zaman korku içinde yayorum. Acaba çocuum bugün sabah getirebilecek mi, getirmeyecek mi? diye endieleniyorum. çocuumun hayat kurtulsun bakada bir ey istemiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git