Yardım ödemeleri başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk "Şehitlerimizin çocuklarına, harp ve vazife malullerimiz ile çocuklarına toplamda 63 milyon lira eğitim ve öğretim yardımı yapacağız. Yıllık olarak ilköğretimde öğrenim görenler öğrencilerimiz için 2 bin 317 lira, ortaöğretimde öğrenim görenlere 3 bin 475 lira ve yükseköğretimde öğrenim görenler için de 4 bin 634 lira ödeme gerçekleştireceğiz" dedi.

Haberler 23.10.2020 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ehit çocuklar, harp ve vazife malulleri ile çocuklar için toplam 63 milyon lira eitim ve öretim yardm yaplacan bildirdi.

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, ehit, harp ve vazife malulleri ve çocuklarna bu ylki eitim ve öretim yardm ödemelerinin bugün baladn bildirdi.

ehitlerimizin çocuklarna, harp ve vazife malullerimiz ile çocuklarna toplamda 63 milyon lira eitim ve öretim yardm yapacaz. bilgisini paylaan Selçuk, bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafndan yaklak 20 bin örenciye eitim ve öretim yardmnda bulunulacan kaydetti.

EHT, HARP VE VAZFE MALULLER

Selçuk, 2020-2021 eitim öretim dönemine ait yllk yardm miktarlarna ilikin, Yllk olarak ilköretimde örenim gören örencilerimiz için 2 bin 317 lira, ortaöretimde örenim görenlere 3 bin 475 lira ve yükseköretimde örenim görenler için de 4 bin 634 lira ödeme gerçekletireceiz. bilgisini verdi.

Bakan Selçuk, eitim ve öretim yardm ödemelerinin hayrl olmas temennisinde bulundu.

Eitim öretim yardm ödemeleri kapsamnda, SGK tarafndan örencilik durumlar Milli Eitim Bakanl ve Yükseköretim Kurulu (YÖK) kaytlarndan tespit edilenlere müracaata gerek kalmakszn ödeme yaplacak.

Ana Sayfaya Git