Yardımlarla doldu, taştı

İzmir’de depremin ardından toplama merkezine dönüştürülen Bornova’daki buz pisti, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımlarla doldu, taştı.

Haberler 03.11.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmirde 30 Ekimde meydana gelen ve merkez üssü Seferihisar ilçesi açklar olan, Bayrakl ve Bornova ilçesinde ykmlara yol açan 6.6. büyüklüünde depremde arama kurtarma çalmalar tüm hzyla sürüyor. Onlarca kiinin yaamn yitirdii, yüzlerce kiinin ise yaraland depremin ardndan Türk halk bölgeye yardm göndermek için seferber oldu. Türkiyenin dört bir yanndan Bornova ilçesinde toplama merkezine dönütürülen buz pisti, yardmseverlerin depremzedeler için gönderdii gda ve temizlik malzemesi, kyafet, stc, bebek mamas ve bezleriyle doldu. Toplama merkezinde görev yapan 250 gönüllü personel depremzedelere gelen yardmlarn yerine ulamas için hummal bir çalma balatt.

BEBEYLE YARDIMA KOTU

1 yandaki bebeiyle toplama merkezine gelen yardmseverlerden Gülçin Baaran, Bebek bezi ve mamas ile battaniye yardmnda bulunduk. Bunlara ihtiyaç olduunu düündük. htiyaç varsa beik getirmeyi de düünüyoruz dedi.

5 YAINDAK çOCUK OYUNCAKLARINI BAILADI

Buz pistinde görev yapan gönüllülerden Ezgi Akta, Buraya çok youn bir destek var. Deprem nedeniyle insanlar çok sknt yaad. Ben buna kaytsz kalamazdm. Dün sabah buradaydm. Gece hiç uyumadm. Yardmlarn yerine ulamas için evkle çalyorum. Burada duygusal anlar da yayoruz. Dün 5 yanda bir çocuk annesiyle gelip, oyuncaklarn balad. Her oyuncan üzerinde not yazlmt. Üzerlerinde nallah bir an önce evlerinize kavuup mutlu olursunuz notu vard. Hepimiz bu manzara karsnda çok duygulandk diye konutu.

TÜRK MLLET BRLK VE BERABERLKTE KLTLEND

Toplama merkezi sorumlusu Zeki Kap, ülkenin her yerinden yardm kolilerinin kendilerine ulatrldn belirtip, Yaadmz depremden sonra zmir halk ve Türk milleti birlik ve beraberlikte kilitlendi. Depremzedeleri yalnz brakmadk. Depremden bu yana burada youn bir çalma içindeyiz. Herkes gönüllü olarak görev yapyor. Yals genci zmir dayanmasna ortak oldular. Yaralar birlikte sarmaya çalyoruz. Youn bir ekilde gda ve hijyen malzemeleri geliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamnda yardm kolilerini hazrlyoruz. Depremzedelerin ihtiyaçlarn her anlamda karlamaya çalyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git