Yargıda "e-Duruşma" dönemi başladı

Ankara Batı Adliyesi 1. Tüketici Mahkemesinde Türkiye'de ilk kez uygulanan "e-Duruşma" gerçekleştirildi

Haberler 16.09.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede avukatlarn bulunduklar yerlerden durumaya video konferansla katlmalarn salayan e-Duruma uygulamas, Ankara Bat Adliyesi 1. Tüketici Mahkemesinde görülen durumayla balad.

Adalet Bakanl, Yarg Reformu Strateji Belgesinde yer alan, avukatlarn hukuk mahkemelerinde taraf olduklar durumalara video konferansla katlmalarn salayan e-Duruma, ilk kez Ankara Bat 1. Tüketici Mahkemesinde görüldü.

Taraf avukat durumaya, elektronik imza yöntemiyle kimlik dorulamas yaptktan sonra bürosundan baland. Mahkeme salonuna kurulan ekranda, avukat ve salonun görüntüsü yer ald.

E-DURUMA NASIL YAPILACAK

Yazlm ve gelitirmesi Adalet Bakanl Bilgi lem Genel Müdürlüünce yaplan e-duruma sistemi ile avukatlar, farkl ehirlerdeki durumalarna video konferans yöntemiyle katlabilecek.

Avukatlar, UYAP Avukat Portal üzerinden Duruma Sorgula menüsünden sorgulama yaptktan sonra durumadan 24 saat öncesine kadar gerekçesini de yazarak ilgili mahkemeye e-Duruma talebi gönderecek.

Hakimin UYAP üzerinden talebi kabul etmesinden sonra durumaya portal üzerinden katlabilecek. Avukatlar, uygulama araclyla balandklar durumalarda cübbe giymek zorunda olacak.

Ana Sayfaya Git