Yargıda uygulamalı duruşma yarışması

Hakim ve savcı adayları mesleğe Türkiye Adalet Akademisinde düzenlenen yarışmalarla hazırlanıyor

Haberler 14.06.2021 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Adalet Akademisinde eitimlerini sürdüren hakim ve savc adaylar, Uygulama Adliyesinde düzenlenen yarmalarla pratie dayal bilgi ve becerilerini artrarak meslee hazrlanyor.

Türkiye Adalet Akademisi bünyesinde hakim ve savc adaylarnn hukuki bilgi ve deneyimlerini uygulamal olarak yanstmalar, meslek hayatlarna daha hazr ekilde balamalar amacyla geçen yl Akademi Uygulama Adliyesi kuruldu.

çinde duruma salonu bulunan Uygulama Adliyesinde adaylarn aratrma, müzakere ve yazma becerilerini gelitirebilmeleri, mesleki bilgi, etik ile iletiim kurallarna ilikin bilgi edinebilmeleri amacyla çeitli yarmalar düzenleniyor.

Bu kapsamda düzenlenen Gerekçeli Karar Yazma Yarmasnn temmuz aynn ilk haftasna kadar sürmesi, baarl olan adaylara ödüllerinin Adalet Bakan Abdulhamit Gül tarafndan verilmesi planlanyor.

HAKM VE SAVCI ADAYLARININ KÜRSÜYE HAZIRLANMASI AMAçLANIYOR

Türkiye Adalet Akademisindeki öretim görevlilerinden Abdurrahman Gün, yarmalara ilikin bilgi verdi.

Gün, hakim ve savc adaylarn kürsüye hazrlamak, kürsü heyecanlarn yenmelerini salamak amacyla yarma düzenlemeyi kararlatrdklarn bildirdi.

Yarma kapsamndaki hakim savc adaylarna Yargtay tarafndan hükme balanm bir davay yeniden görmelerini salayacaklarn belirten Gün, adaylardan öncelikle iddianame kabul karar yazmalar ve tensip tutana düzenlemelerini istediklerini söyledi.

Adaylara ayn olay üzerinden duruma yaptracaklarn anlatan Gün, Durumann Ceza Mahkemeleri Usulü Kanunu kapsamnda uygun ekilde yürütülmesini salyoruz, bunu takip edeceiz. Akabinde doru bir hüküm kurmalarn da denetleyeceiz. En son da Yargtayn onad karar göstereceiz. dedi.

Yarma kapsamnda hakim ve savc adaylarnn kürsü heyecanlarn atacaklarn ve daha iyi öreneceklerini umduunu ifade eden Abdurrahman Gün, ki haftalk bir süreç içerisinde öleden sonralar adaylarmza her gün Uygulama Adliyesinde duruma yaptryoruz. dedi.

Yarma srasnda adaylarn yanllarna müdahale etmediklerini anlatan Gün, tüm durumalar bittikten sonra adaylarn hangi noktalar iyi yaptklar, hangi noktalarda eksiklikleri olduunu anlatacaklarn dile getirdi.

Abdurrahman Gün, yarmayla amaçlanann eitimin kalitesini yükseltmek, hakim ve savc adaylarnn kürsü heyecanlarn yenmek ve maddi gerçee ulamak olduunu kaydetti.

ADAYLAR PRATK YAPMAKTAN MEMNUN

Yarma kapsamnda düzenlenen durumada savc olarak yer alan Taha Aydn, meslek hayatnda karlaacaklar duruma için önceden pratik yapmalarnn önemli olduunu, dier adaylarla müterek uygulama gerçekletirdiklerini söyledi.

Meslee balamadan önce yaptklar pratik nedeniyle heyecanlandn dile getiren Aydn, uygulamann devamnn gelmesiyle heyecannn daha da azalacan belirtti.

Akademide eitim gören savc aday Zeynep Özdemir de hakim savc eitmenleri tarafndan adaylar için yaplan pratik eitimde yer almann avantajn yaadn ifade etti.

Türkiye Adalet Akademisinin uygulamalaryla hakim ve savc adaylarnn geliimine katk sunduunu kaydeden Özdemir, Akademi, sosyal faaliyetleri olsun, çeitli etkinlikler olsun bizim kendimizi gelitirmemizi isteyen bir kurum. Hakim savclk gerçekten çok ar bir meslek. Bu meslee balamadan önce gerekli eitimi tamamlamamz için ellerinden geleni yapyorlar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git