Yargıtay'dan 'babacan tavır' kararı açıklaması

Yargıtay Genel Sekreterliği, Bursa'da kamu kurumunda müdür olarak görev yapan kişinin kadın memura yönelik elle tacizinde, eylemin 'babacan tavır' olarak nitelendirildiği gerekçesiyle bozma kararı verilmediğini, kararda dosyadaki tanığın ifadesinin etkili olduğunu açıkladı.

Haberler 07.07.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay Genel Sekreterlii, Yargtay 14üncü Ceza Dairesinin, Bursada kamu kurumunda müdür olan sann kadn memura yönelik elle tacizini babacan tavr olarak nitelendirdiine ilikin kararyla ilgili basnda yer alan haber ve yorumlarla ilgili yazl açklama yapt. Açklamada, Bursa 5inci Ar Ceza Mahkemesinin 20 Eylül 2013 tarih ve 2011/458 Esas, 2013/411 Karar sayl ilam ile sank Vakkas ç. hakknda C.ç.ye yönelik basit cinsel saldr suçundan 2 yl 6 ay hapis ve adli kontrol karar verildii hatrlatld. Sank avukatnn temyizi üzerine ilgili kararn Yargtay 14. Ceza Dairesince yaplan inceleme sonucunda kamuoyunda da yer ald gibi Olayn intikal ekli ve zaman, tarafsz tank G.nin i yerinde gördüü sann babacan bir tavrla hareket ettiine dair ifadesi, dier tank beyanlar, CD içerii ile tüm dosya kapsam nazara alndnda, sann ayn yerde birlikte çalt madurenin vücuduna dokunmas eklindeki eyleminin cinsel amaçla gerçekletirildii hususunun üphede kald ve mevcut haliyle cezalandrlmasna yeter, bakaca delil bulunmad anlaldndan, müsnet suçtan beraati yerine yazl ekilde mahkumiyetine karar verilmesi gerekçesi ile oy çokluu ile bozulduu belirtildi.

DOSYA VE KARAR TETKK

Açklamada Dosya ve karar tetkik edildiinde ilgili dairenin sann madureye yönelik kalçasna dokunmak eklinde gerçekletii iddia edilen eylemin babacan tavrla olduunu kabul ederek, sann beraat etmesi gerekçesiyle bozma karar vermedii, tarafsz tank Gnin 26 ubat 2013 tarihli durumada mahkemede verdii ubeden çktm srada bir bayan içeri giriyordu, müdür bey de dar çkyordu, o arada aralarnda bir eyler konutular, ben müdür beyin de bayanla akalatn düündüm, aralarnda herhangi bir ekilde tartma ya da itiraz eklinde konuma da olmad, gerçi tam olarak ne konutuklarn da duymadm, ancak ortamda naho bir durum yoktu, daha sonra yanlarndan geçip gittim eklindeki beyan da gözetilerek, eylemin cinsel amaçla gerçekletirildii hususunun üphede kald ve mevcut haliyle cezalandrlmasna yeter, bakaca delil bulunmad kanaatiyle ilk derece mahkemesinin kararn bozduu, yerel mahkemesine gönderilen dosyann halihazrda derdest olup yarglamasnn devam ettii anlalmaktadr denildi.

Ana Sayfaya Git