Yarım asırlık yaş farkı, miras kavgası çıkardı

Kendisinden 52 yaş büyük eşinden kalan 2 milyon dolarlık mirasa tedbir konulan Harun Erikçi, "Biz severek evlenmedik. Mal varlığının kız kardeşinin evlatlık çocuklarına kalmasını istemiyordu. Bana bırakmak istedi. Kabul etmezsem başka birini bulacağını söyledi. Kendi teklifiyle evlendik" dedi.

Haberler 20.05.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Harun Erikçi, 2005 ylnda 22 yandayken, kendisinden 52 ya büyük, o tarihte 74 yanda olan Hatice Nuran Temizel ile tant. Erikçi, 9 yl Hatice Nuran Temizel ile birlikte yaad. Harun Erikçi 2014 ylnda 31 yandayken, 83 yandaki Hatice Nuran Temizel ile evlendi. Üç yl sonra, Hatice Nuran Temizelin kz kardei evliliin iptali için dava açt. Hatice Nuran Temizel, ayn tarihlerde, 86 yanda hayatn kaybetti. Temizelin yaklak 4 milyon dolarlk mal varl kz kardei ile ei Harun Erikçiye kald. Ancak açlan evliliin iptali davas nedeniyle, Erikçinin miras payna tedbir konuldu.

BZ SEVEREK EVLENMEDK, KENDS TEKLF ETT

Harun Erikçi, Hatice Nuran Temizel ile tantnda, apartmanda çöp topladn belirterek O apartmanda kendisine ait daireler vard ama, çöp topluyordu. Baz insanlar onu rahatsz ediyor, parasn alyordu. Yardmc olmak istedim, böyle tantk. Hatice Nuranla 12 yl birlikte yaadk. Biz severek evlenmedik. Evlilik teklifi ondan geldi. Mal varlnn kz kardeinin evlatlk çoçuklarna kalmasn istemediini, ben kabul etmezsem baka birini bulacan söyledi.

Evliliimiz 5 yl sürdü, 4ncü ylnda, kz kardei evliliin iptali için dava açt. Eimin ölümünden sonra mirasnn yars kardeine kald. Kardei rahmetli olduktan sonra, evlatlk çocuklar bana kalan miras da istedi. 45 yldr görümüyorlard. Açlan dava nedeniyle tedbir karar verildi, bu nedenle mirasn alamadm diye konutu. Nikahtan önce akl salnn yerinde olduuna ilikin doktor raporu aldklarn belirten Erikçi, eine 3 yl önce demans tehisi konulduunu, resmi vasisi olmasna ramen mal varln satmadn vurgulad.

52 YIL YA FARKININ MADD çIKAR DIINDA AçIKLAMASI YOK

Temizelin kz kardei tarafndan açlan ve çocuklar tarafndan devam ettirilen evliliin iptali davasnn dilekçesinde, Harun Erikçi ile Hatice Nuran Temizel arasndaki 52 ya fark vurgulanarak, bu durumun Hayatn olaan akna aykr olduu belirtildi.

Hatice Nuran Erikçinin dava tarihinde yatalak ve bunama hastal nedeniyle de ayrt etme gücünden yoksun olduu kaydedilen dilekçede 31 yandaki genç bir erkein 83 yanda demans hastas ve ayrt etme gücünden yoksun bir kadnla evlenmesinin maddi çkarlar dnda baka bir açklamas yoktur denildi. Evliliin iptali davasnn yan sra, Harun Erikçi hakknda, Hatice Nuran Temizeli öldürdüü iddiasyla suç duyurusunda bulunulduu da örenildi.

Ana Sayfaya Git