Yaşadıklarını anlattı

İzmir'de, Emrah Apartmanı enkazında anne ve babasını kaybeden, kendisi de yaklaşık 3 saat sonra kurtarılan üniversite öğrencisi Arif Emre Nayman, deprem anında yaşadıklarını anlattı.

Haberler 03.11.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Deprem srasnda annesi Fatma Nihal Nayman ve babas emekli Astsubay Özkan Nayman ile birlikte Emrah Apartmanndaki evlerinde bulunan ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendislii 2. snf örencisi Arif Emre Nayman, sarsnt balaynca odasndaki ranzann yanna çöktü.

Ayaklarna duvar devrildikten sonra ekipler tarafndan kurtarlan ve ayaklarnda krk olan Naymann tedavisi, Ege Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Servisinde devam ediyor. Göçük altnda kalan Naymann anne ve babas ise hayatn kaybetti.

BEN BR EKLDE BOLUKTA KALDIM, NEFES ALACAK KADAR

Göçük altnda yaklak 3 saat kalan Arif Emre Nayman, deprem srasnda odasnda bulunduunu söyledi.

Deprem srasnda ranzann yanna çöktüünü belirten Nayman, Duvar üzerime ykld, sadece bacaklarmn üstünde kald. Gövdem, kollarm ve kafam bolukta kald için seslendim, bardm. Beni buldular 2-3 saatte, çkardlar, hastaneye geldim bir ekilde. dedi.

Nayman, depremin yava bir ekilde baladn ve bir anda hzlandn belirterek, öyle konutu:

Koridordan duman geldi, puf etti. Benim odamn camlar patlad. Allahtan üzerime gelmedi. Sonra hzl bir ekilde duvar üzerime ykld. Ben bir ekilde bolukta kaldm, nefes alacak kadar.

Arama kurtarma ekiplerinin seslerini duyunca ben buradaym eklinde bardn aktaran Nayman, Sonra buldular. Bara bara bir ekilde ulatm. Abi ne olur kurtarn, srtmda çok büyük bir arlk var, onlar çkarn. dedim. Onlar da bir saatte filan kurtardlar beni bulduktan sonra. diye konutu.

BR BEN KALDIM

Nayman, binayla ilgili herhangi bir sorun hakknda bilgisi olmadn belirterek, Biz 6 senedir orada oturuyorduk. Deprem srasnda, ben, annem ve babam vard. Onlar vefat etti, bir ben kaldm. dedi.

Depreme dayankl binalar yaplmas gerektiini kaydeden Nayman, öyle konutu:

Daha salam evler yaplsn. Bizim evin yanndaki evler salamken bizimki ykld ve bizim apartmandan çok az kii kurtulmu. O yüzden binalarn daha salam yaplmasn istiyorum.

Ana Sayfaya Git