Yasağa rağmen kan bağışı

Diyarbakır'da bağışseverler yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik tedbirler kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında da kan verdi.

Haberler 18.01.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Nehrinin kysnda bereketli topraklaryla binlerce yl çeitli medeniyetlere ev sahiplii yapan ve zengin tarihi dokusuyla göz kamatran Diyarbakrda kstlama dolaysyla cadde ve meydanlarda sakinlik yaanyor.

Diyarbakrl gönüllüler sokaa çkma kstlamasnda Türk Kzlay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüüne bal ba noktalarna giderek kan banda bulundu.

Hafta içi 168 çar merkezi veya www.kanver.org adresi üzerinden alnan bavurularla oluturulan ve cep telefonlarna gönderilen randevu bilgileriyle merkeze gelenler sokaa çkma kstlamasndan kan ba yapt.

VATANDALARIMIZI SÜREKL KAN BAIINA BEKLYORUZ

Türk Kzlay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Naif Ylmaz, kan stoklarnn Kovid-19 salgnnda yaanan panik ve tedirginlikten dolay kritik seviyede olduunu, bu nedenle kan stoklarn artrmak amacyla çeitli çalmalar yaptklarn söyledi.

Türk Kzlay olarak her türlü tedbiri aldklarn, hem çalanlar hem de vatandalar için hijyen koullarn saladklarn kaydeden Ylmaz, sokaa çkma kstlamasnn yaand hafta sonunda bile insanlarn Kzlaya ait araçlarda kan banda bulunabildiini aktard.

Diyarbakrda merkez Yeniehir ve Kayapnar ilçesinde Kzlaya ait araçlarda vatandalarn kan banda bulunabileceini ifade eden Ylmaz, Vatandalar kanver.org veya 168 danma hattn arayarak randevu alabilir ve kstlamann olduu hafta sonunu bile araçlarmzda kan banda bulunabilir. Bölgede, 48 hastanenin kan ihtiyacn karlyoruz. nsanlarn kan ihtiyac süreklilik arz eden bir durum. Bu sebeple bütün vatandalarmz sürekli kan bana bekliyoruz. diye konutu.

Kayapnardaki ba noktasnda çalan Dr. Mübeir Ayyar da temizlik, hijyen ve mesafeye yönelik her türlü tedbiri aldklarn, insanlarn gönül rahatlyla kan verebileceini belirterek salgn ve k nedeniyle kan stoklarnda azalma olduunu dile getirdi.

Gönüllülerin kan banda bulunduunu ancak bu saynn yeterli olmadn vurgulayan Ayyar, Vatandalarn daha duyarl olmalarn istiyoruz. Hafta sonu kan balar normal günlere göre daha iyi oluyor. Hafta sonu randevu alp geliyorlar o nedenle çok teekkür ediyorum. Dier vatandalarmz da kan banda bulunmaya davet ediyoruz. ifadesini kulland.

Mustafa imek ise randevu alarak sokaa çkma kstlamas srasnda kan banda bulunduunu bildirdi.

Geçmite kana ihtiyac olduunu, bu nedenle kan ihtiyacnn ne demek olduunu anladn belirten imek, O günden bu yana sürekli bana gelen mesajla kan veriyorum. Sorumlu olan her vatandan kan vermesi gerekiyor. Tüm organlarm da baladm. Bir hayat kurtarmak benim için çok önemlidir. Kan ba 5 dakikalk bir ey ancak kaç hayat kurtaracan tahmin etmek gerekir. dedi.

imek toplumu kan verme ve organ banda bulunma konusunda duyarl olmaya davet etti.

aban Yldz ise ylda birkaç kez kan verdiini, vatandalk görevini yaptn belirtti.

Herkese kan banda bulunmas gerektiini dile getiren Yldz, Benim kanmla iyileen bir vatanda olursa çok mutlu olurum. Evden randevu aldm ve gelip kan baladm. diye konutu.

Ana Sayfaya Git