Yasak geldi!

Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Atıkların İthalat Denetimi Tebliği'nde yapılan değişiklikle, karışık atık plastiklerin ve atık baskı devre kartlarının ithalatı yasaklandı.

Haberler 02.01.2021 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede tehlikesiz atk ithalatna ilikin i ve ilemlerin yürütüldüü Ticaret Bakanlnca her yl yaymlanan çevrenin Korunmas Yönünden Kontrol Altnda Tutulan Atklarn thalat Denetimi Tebliinde baz deiikliklere gidildi.

Resmi Gazetenin dünkü mükerrer saysnda yaymlanarak bugün itibaryla yürürlüe giren tebli kapsamnda, kark atk plastiklerin ve atk bask devre kartlarnn ithalat yasakland. Bu dorultuda, atk geri kazanm tesisleri kark toplanm, nispeten evsel atk bulama riski olan kark atk plastikleri ithal edemeyecek.

YASAK GELD

Bakanlkça yaymlanan Atk thalat Genelgesi kapsamnda ise Türkiyeye giri yapan atklar için kimlik belgesi düzenlenecek. Kimlik belgesi düzenlenmemi hiçbir atk Türkiyeye giri yapamayacak. Bu düzenlemeyle sadece katma deer salayacak kaliteli ve temiz atklarn ithal edilmesi hedefleniyor.

Öte yandan, atk geri kazanm tesislerinin kapasiteleri üzerinden verilen ithalat izin kotas yeni yl için yüzde 50 olarak belirlendi. Tesislerin, tüketim kapasitelerinin en fazla yüzde 50si kadar atk ithalat yapmalarna izin verilecek.

Ana Sayfaya Git