Yasak güvercin otelinde geçti!

Sokağa çıkma yasağını "Güvercin Oteli"nde geçiriyor

Haberler 13.04.2020 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda güvercin tutkunlarndan smail Yldzhan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda ilan edilen 48 saatlik sokaa çkma yasan evi yerine Güvercin Otelinde geçiriyor.

Koronavirüs salgnyla mücadele kapsamnda sokaa çkma yasann balamasnn ardndan Diyarbakrn da arasnda bulunduu 30 büyükehir ile Zonguldakta vatandalar evlerine kapand.

Diyarbakrda yaayan güvercin tutkunu Yldzhan ise sokaa çkma yasann ilan edileceini duyunca soluu merkez Balar ilçesindeki, aralarnda kendisine ait olanlarn da bulunduu çok sayda güvercinin barnd Güvercin Otelinde ald.

Oteldeki manevi öneminin yan sra binlerce lira deerindeki Gökela, Atlas, Zeytini, Külreng, Narenci ve Cigeri gibi onlarca rktan güvercini yalnz brakmayan Yldzhan, bu süreçte hem güvercinlerin bakmn yapyor hem de yeni yavrularn gözlerini açmasna ahitlik ediyor.

- Burada 10 binin üzerinde güvercin mevcut

Sokaa çkma yasan güvercinlerle ba baa geçiren Yldzhan, çok küçük yata mahallede kubazlk yapan komularndan güvercinlere sevgisinin baladn söyledi.

lk zamanlarda çiçek sakslarndan kümesler yaparak ku beslemeye baladn anlatan Yldzhan, Önceden sabit yerimiz olmaynca birkaç gün bakar kuu brakrdk. 6 yldr da burada bakyorum çünkü bulunduumuz sitelerde güvercin beslemeye müsaade edilmiyor. Buras Güvercin Oteli olarak bilinir. Burada 50ye yakn kümes var ve 10 binin üzerinde güvercin mevcut. diye konutu.

- Yasak bitene kadar buradaym

Her bir kubazn güvercinlerini evlad gibi gördüünü ve onlarn ihtiyacyla sonuna kadar ilgilendiini dile getiren Yldzhan, öyle devam etti:

Beslediklerimiz arasnda özel rklar var. Bunlar her gün özel ilgi istiyor. Sokaa çkma yasandan haberim olduunda fabrikada çalyordum. Koarak buraya geldim. Millet ekmee kotu, ben de buraya. Yasak balamadan yetimem gerekiyordu. Yasak bitene kadar da buradaym. Kendimin, arkadalarmn, aabeylerimizin güvercinlerine bakyorum. ifadelerini kulland.

Bu süreci kularla ilgilenerek geçirdiini ve geriye kalan zamanlarndaysa istirahat ettiini aktaran Yldzhan, dier zamanlarda günde birkaç saat güvercinlere zaman ayrabildiini fakat yasak süresince uzun uzun onlarla ilgilenebildiini kaydetti.

Yldzhan, ailesinin güvercinler için otelde kalmasndan rahatsz olduunu fakat iki gün boyunca evlad gibi sevdii güvercinleri de bakmsz brakamayacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git