Yasaklama değil pandemi tedbiri!

İçişleri Bakanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili yasaklama kararının olmadığını, yeni tip kronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bazı tedbirlerin alındığını bildirdi.

Haberler 24.08.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

, çileri Bakanlnca 30 Austos Zafer Bayram kutlamalarnn yasakland iddiasna ilikin yaplan açklama yapld.

Ulusal ve Resmi Bayramlar le Mahalli Kurtulu Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yaplacak Tören ve Kutlamalar Yönetmelii hükümleri uyarnca icra edilen 30 Austos Zafer Bayram kutlamalar ile ilgili Bakanlkça alnan yasaklama kararnn bulunmad aktarlan açklamada, 19 Austos 2020 tarihli yazyla yaplan düzenlemenin, Kovid-19 salgn ile mücadelede içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat süreci içerisinde alnmas gereken tedbirlerin valiliklere bildirilmesi olduu kaydedildi.

Açklamada, bu çerçevede Kovid-19 salgn ile mücadele sürecinin balad andan itibaren dier dini ve resmi bayramlarda olduu gibi bayram kutlamalarnda kamu görevlileri bata olmak üzere vatandalarn fiziki mesafe kurallarna aykrlk oluturacak ekilde kalabalklara neden olunmamas için baz tedbirlerin alnmas ve çeitli kstlamalara gidilmesinin valiliklerden istenildii belirtildi.

Benzer uygulamalarn bu yl içerisindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram, 19 Mays Atatürkü Anma ve Gençlik ve Spor Bayram, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlar ile Ramazan ve Kurban Bayram bayramlama programlar için de yapld ifade edilen açklamada, Kovid-19 salgnnn yeniden ivme kazanmaya balad bu günlerde bulacl çok yüksek olan hastaln yaylmn azaltmak için her türlü etkinliin belirlenen kurallar çerçevesinde mümkün olan en ksa sürede tamamlanmasnn bir zorunluluk olduu belirtildi.

Önümüzdeki günlerde 98inci yl dönümü kutlanacak Zafer Bayramnn da içerisinde bulunulan salgn koullarna göre kutlanmas, çelenk sunma ve ehitlik ziyaretlerinin asgari katlmla gerçekletirilmesi, bunun dndaki etkinliklerin ise yüz yüze etkinlikler yerine özellikle dijital imkanlarn kullanlarak yaplmasnn salgnla mücadelenin bir gerei olarak karya çkt belirtildi.

Açklamada, bu dorultuda resmi programlarda resepsiyonlarn yaplmamasnn da salgnla mücadele sürecinin bir gerei olduu aktarld.

Salgnn ehir, bölge, kii, etkinlik gibi unsurlara göre hareket etmediinin bilinmesi gerektiine dikkat çekilen açklamada, devletin ve özelinde çileri Bakanlnn her türlü tedbir kararn tüm etkinlikler için hiçbir ayrm gözetmeden ald vurguland.

Ana Sayfaya Git