Yasaklı bayram!

Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki sokağa çıkma kısıtlaması, 81 ilde aynı anda ilk kez Ramazan Bayramı'nda uygulanacak. Dört günlük kısıtlama öncesi dün market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, 23.00'e kadar faaliyetlerine devam ederken bugün de 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek. Bayram günleri market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ile online satış yapan yerler kapalı olacak. Bayramın birinci günü 14.00-20.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri dışarı çıkabilecek.

Haberler 23.05.2020 - 03:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamndaki sokaa çkma kstlamas, 81 ilde ayn anda ilk kez Ramazan Bayramnda uygulanacak.

Sokaa çkma kstlamas dün gece yars balayp 26 Mays gece yars sona erecek. lk kez 81 ilde uygulanacak 4 günlük kstlama öncesi dün market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiçiler, 23.00e kadar faaliyetlerine devam ederken, bugün de 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek. Ayn saatler arasnda evlere/adrese servis eklinde de sat yapabilecek.

Bayram günleri market, bakkal, manav, kasap, kuruyemiçiler ile online sat yapan yerler kapal olacak. 23-26 Maysta ekmek üretiminin yapld frn ve/veya unlu mamul ruhsatl i yerleriyle bu i yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrca tatl üretiminin yapld/satld i yerleri açk olacak. Bu i yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatl sat yaplabilecek.

Kstlamann olduu günler vatandalarn dar çkamad saatlerde tatl sat yapan i yerleri sadece eve/adrese servis eklinde sat yapabilecek.

ARFE GÜNÜ GAZETE DAITIMI/SATII, MARKETLER VE BAKKALLAR ARACILIIYLA YAPILACAK

Valilikler/kaymakamlklar tarafndan yerleim merkezleri için her 50 bin nüfusa bir adet ve il snrlar içinden geçen ehirleraras kara yolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 kilometre için bir adet olmak üzere belirlenecek sayda akaryakt istasyonu, lastik tamircisi ve nöbetçi akaryakt istasyonlarnn marketleri 23-26 Mays tarihlerinde açk olacak.

Sokaa çkma kstlamasnn olduu bayram günlerinde gazete datm, evlere servis eklinde, gazete irketlerinin ring halinde çalacak datm araçlar, belirlenen içme suyu datm bayileri ve vefa sosyal destek birimleri araclyla yaplacak. Arife günü gazete datm/sat, marketler ve bakkallar araclyla gerçekletirilecek.

65 YA ÜZER VATANDALAR BAYRAMIN BRNC GÜNÜ DIARI çIKABLECEK

Bayramn birinci günü 14.00-20.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle snrl olmak, sosyal mesafe kuralna riayet etmek ve maske takmak kaydyla 65 ya ve üzeri ile kronik rahatszl olan vatandalar ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri dar çkabilecek.

Bayramn birinci günü ehit yaknlar ve refakatçileri kabir ziyareti yapabilecek. Talep halinde ulamlar valilik ve kaymakamlklarca salanacak.

Ana Sayfaya Git