Yasin ilik bekliyor

Diyarbakır'da ilik kanserine yakalanan ve uzun zamandır tedavi gören küçük çocuk, kendisine uygun iliğin bulunmasını bekliyor.

Haberler 16.09.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesine bal Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden Demir ailesinin 3 yandaki çocuu Muhammed Yasin, henüz 3 aylkken rahatszlanarak hastaneye kaldrld.

Anne ve babasnn hemen hastaneye götürdükleri küçük Muhammedin durumunu inceleyen doktorlar, dalak imesi olduunu söyleyip, hastay evine gönderdiler.

Birkaç ay sonra tekrar rahatszlanan küçük çocuk, önce Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine, ardndan Adanadaki baka bir hastaneye gönderildi. Doktorlarn yapt tetkikler sonucunda, Muhammed Yasinin binde bir rastlanan ilik kanserine yakaland ortaya çkt.

Küçük Muhammedin dedesi Ali hsan Demir, Ocak 2016dan beri Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinin onkoloji bölümünde tedaviye devam edildiini söyledi.

Demir, u anda tedaviye devam ediyoruz. Buradaki hocalarmz yurt dnda tarama yaptlar. Bir seferinde ilik bulundu diye yata gittik. lik veren adam vazgeçmi. diyerek bizi geri gönderdiler. Aradan 3-5 ay geçtikten sonra ikinci bir haber geldi. lik bulundu, sizi Ankaraya göndereceiz. dediler. Buradan sevk kd aldk. lik verecek kii vazgeçtii için dönü yaptk, gitmedik. dedi.

lik bulamaynca yerimizde oturuyoruz

Durumu iyi olmayan torunu için ilie ihtiyaç duyulduunu dile getiren Demir, unlar söyledi: Hocalarmz son teknoloji ilac da kulland. Bize, hastaln bu ilaca cevap vermediini anlatyorlar. lie gerek görülüyor. Artk sonucun ne olacan bilmiyoruz. Talebimiz, Allah rzas için kardelerimizin, bütün hastalarmza yardm dokunmasdr. Hem baba hem anne taraf tarama yapt, hiçbirinin ilii tutmad. Bundan sonra yurt dna müracaat etmek zorunda kaldk. Oradan da sonuç çkmad. Maddi açdan zorluk yayoruz. Hocalarmz ellerinden geleni yapyorlar fakat hasta ilerleme göremiyor. En son çare iliktir. diyorlar. Biz de ilik bulamaynca yerimizde oturuyoruz. Hastamz da geriliyor. nsanlarmzn bize yardmda bulunmalarn talep ediyoruz. lik bulunmas için bize bir fedakrlk yapsnlar. Bizim gibi nice hastalar var. Onlar için de ayn talepte bulunuyorum.

Ana Sayfaya Git