Yasin yaşama tutunuyor!

Kamyonun çarptığı Muhammed Yasin'in yaşam savaşı veriyor

Haberler 30.03.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda duran araçlarn arasndan annesiyle birlikte yolun karsna geçmeye çalrken hareket eden kamyonun altnda kalp ar yaralanan 4 yandaki Muhammed Yasin Barutun youn bakm ünitesindeki yaam mücadelesi sürüyor.

Vücudunda krklar, akcierinde ve kolunda ise hasar meydana gelen Muhammed Yasinin hayati tehlikesi sürerken, anne Necla Barut, kamyon oförü hakknda ikayetçi oldu.

Kaza, çaramba günü akam saatlerinde Elaz Bulvarnda meydana geldi. Necla Barut, Seyrantepe kavanda elinden tuttuu olu Muhammed Yasin Barut ile duran araçlarn arasndan yolun karsna geçmek istedi. Bu srada önündeki araçlar ilerleyince .Y., yönetimindeki 06 BV 7497 plakal kamyonu hareket ettirdi. Muhammed Yasin, kamyonun ön tekerinin altnda kald. Kamyonun altndan çkarlan çocuk, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine götürüldü. Mobese kameralarna da yansyan kazaya sebebiyet veren kamyon oförü .Y.nin emniyetteki ilemleri ise devam ediyor.

OFÖR AAI NMED, BANA BAIRDI

Olayn okunu atlatamadn söyleyen Necla Barut, 4 çocuundan üçüncüsü olan Muhammed Yasinin vücudunda ciddi krklar olduunu belirtti. Kaza sonras oför .Y.nin aa inmediini ve kendisine bardn ileri süren Necla Barut, Küçük bebeim vard hastayd, Diyarbakra sevk ettiler acile geldim. Seyrantepede indim. Arabalar durmutu. 1- 2 arabadan geçtim. Kamyon da durmutu. Ben kamyonu geçtim elimde çanta ve bebek vard. Ana kucama da kamyon çarpt. Arkama döndüm çocuk arabann altnda kald. Orada ben bebein ana kucan yere attm. Arabann altnda onu çektim. Sonra döndüm bebei kaldrmaya çaltm. Yine ikinci defa çarpt. Ne kap açt ne de çkt. Artk ben yolun üstüne gittim Sen çarpmsn, çkmyorsun, bakmyorsun, bir çk bakaym dedim. oför aa inmedi, bana bard. Bana kzd, artk ne dediini bilmiyorum. Oradaki millet benim yanmdayd. Gençler falan geldiler oraya. O gençler de ona kzdlar. Hiç inmedi ve sormad. Ben artk orada dütüm. Milletten Allah raz olsun. Bizi götürdüler. Ben orada yarm saat kaldm. Hiç Geçmi olsun da demedi. Ben adam görmedim. Yanmda ailem veya baka hiç kimse yoktu dedi.

DAVACIYIM

Baba Halis Barut ise Muhammed Yasinin ikinci ameliyatn olduunu, akcier ve vücudunda ciddi hasarlarn olduunu ifade ederek, unlar söyledi:

Ben Erzurumdaydm ve saat 17.25 sralarndayd. Aradm Ben arabadan neredeyse ineceim. Ondan sonra bir be on dakika aradan geçti aradm tekrar. Baka bir adam açt. Baktm alama sesi geliyor. Dier çocuklara bir ey olmu dedi. çocua araba çarpm. Ondan sonra adam hiç bakmadan ondan sonra arabadan inmeden götürüp, baka minibüsle hastaneye ondan sonra aradm daym. Erzurumdan arabaya bindim geldim. Olumun akcierinde hasar var ve gösünde birkaç kemik krlm. Kolunda hasar çok var. kinci ameliyat oluyor. Doktor her an olumun kolunun kesilebileceini söyledi. u anda ameliyat olmasn bekliyoruz. Davacym ben. Bütün görüntüler var. Baka bir minibüs çocuu hastaneye götürmü. nsanlk böyleyse eer demek ki bizim halimiz daha kötü.

Ana Sayfaya Git