Yavuz soruşturması detaylandı

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandığı soruşturmada, yeni detaylar ortaya çıktı.

Haberler 05.12.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, kentte PKK/KCK adna faaliyette bulunulduu iddiasyla gözaltna alnan ve sevk edildii hakimlikçe tutuklanmasna karar verilen Yavuzun emniyetteki ifadesi 17 sayfay buldu.

fadesinde genel olarak kendisine yöneltilen suçlamalar kabul etmeyen ya da hatrlamadn söyleyen Cihan Yavuzdan ele geçirilen dijital malzemelerin incelenmesi de tamamland.

Buna göre, Yavuzun PKK/KCK propagandas yapt, insanlar örgütledii, oluturduu sosyal medya ve mesaj gruplarndan örgütsel çarlarda bulunduu, operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili basal mesaj yaynlayarak cenaze süreçlerini takip ettii belirlendi.

Yavuzun, 2 Austos 2016da HDP stanbul l E Bakan Yardmcsyken, Diyarbakrn Sur ilçesinde düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen bir teröristle ilgili oluturduu WhatsApp grubundan, Bir önceki dönem Sultanbeyli E Bakan Rüstem hevalin olu Surda ehit dümü. Haberi yeni ulat. ve lçe yönetimiyle birlikte ailenin yanndayz mesaj yaynlad tespit edildi.

Evinde yaplan aramada, PKKnn bast yasak yaynlardan ele geçirilen Yavuzun soruturma kapsamnda yürütülen teknik takiplerde, PKK adna stanbulda faaliyetler yürüten baz kiilerle sk sk telefonla görütüü, bulutuu anlald.

Ayrca, Yavuzun, 31 Ocak 2019da örgütün kontrolündeki yurt dndan yayn yapan Sterk TVye telefonla balanarak, örgüt eleba Abdullah Öcalana sözde tecrit yapldn dile getirdii ve bu tecridin kaldrlmas için çarda bulunduu da belirlendi.

- Operasyon hakknda

stanbul Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, 26 Kasmda stanbulda PKK/KCK adna faaliyette bulunduklar iddiasyla 25 kii hakknda gözalt karar verildi.

stanbul Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, farkl ilçelerde 28 adrese düzenledikleri e zamanl operasyonda 19 üpheliyi yakalad.

Zanllardan biri Kovid-19 testi pozitif çkt, dieri de farkl bir soruturmas daha olduu gerekçesiyle adli kontrol hükümleri uygulanarak emniyetten serbest brakld.

lemlerinin tamamlanmasnn ardndan adliyeye sevk edilen 17 üpheliden, ili Belediye Bakan Yardmcs Cihan Yavuzun da arasnda bulunduu 6 kii tutuklanrken, 10u adli kontrol artyla 1i ise tutuksuz yarglanmak üzere serbest kald.

Ana Sayfaya Git