Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Kurtköy-Paşaköy bağlantı yolu 4 Temmuz'da açılıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 11 kilometrelik Kurtköy-Paşaköy bağlantı yolunun ne zama açılacağı konusu aylardır gündemde iken 4 Temmuz'da açılacağı haberi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından açıklandı.

Haberler 23.06.2017 - 02:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yavuz Sultan Selim Köprüsünün 11 kilometrelik Kurtköy-Paaköy balant yolunun ne zama açlaca konusu aylardr gündemde iken 4 Temmuzda açlaca haberi Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan tarafndan açkland.

Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsünün 11 kilometrelik Kurtköy-Paaköy balant yolunun 4 Temmuzda açlacan belirterek, Trafiin olaanüstü skk olduu bu yol, stanbullularn hayatn zorlatryordu. Biz 4 Temmuzda oray açarak, ülkemizin insannn hayatn kolaylatracaz. dedi.

Arslan, TCDD Behiçbey Tesislerinde düzenlenen iftar programnda bakanlk personeli ve aileleriyle bir araya geldi.

Arslan, burada yapt konumada, bu akam Türkiyenin ulam tarihinde özellikle son 10 ylda destan yazan bir ekibin mensuplar olarak geleneksel iftar bulumasnda bir araya geldiklerini ifade ederek, Dünden bugüne Bakanln bir baars varsa ki var. Kendi payma düen ksmda vatandamzn takdirinde ama ondan öncesinde tescil edilmi bir baar var. O baar en son 2016da memnuniyet anketlerinde ulatrma sektörü yüzde 78in üzerinde memnun diyen vatandan tescilledii anketin sonucu. Bu baarda hepinizin emei var. diye konutu.

Bakanln, yükleniciler ve hizmet alnanlar da dahil olduunda 240 bin kiinin ekip ruhuyla hareket ederek, ülkenin her tarafn eriebilir ve ulalabilir hale getirdiini anlatan Arslan, ülke için daha yapacak çok iin olduunu söyledi.

Arslan, son 14 ylda önce demiryolu sektöründe ülkenin yüksek hzl tren ile tantrldn, Avrupada 6. dünyada 8. yüksek hzl tren iletmecisi haline gelindiini bildirdi.

Karayollarnda 80 ylda 6 bin 100 kilometre bölünmü yol yapldn anmsatan Arslan, Son 14 ylda 19 bin kilometrenin üzerinde yol koyarak, 25 bin kilometrenin üzerine çkardk bölünmü yollar, üç katndan fazla. Bu ülke sadece ehir giri-çklarnda tand scak asfalt, bugün 21 bin kilometrenin üzerinde scak asfalt yolu olan bitümlü scak karm yolu olan ülke haline geldik. 3 kilometrelik Bolu Da Tünelini 17 ylda bitiren ülkeden, ylda 68 kilometre tünel yapan ülke haline geldik. Ovit Tüneli bitmek üzere, Zigana Tüneli devam ediyor 14,5 kilometre. ifadelerini kulland.

Havaclk sektöründe 26 havalimannn aktif olduu bir ülkeden 55 havaliman aktif olan ülke haline gelindiini bildiren Arslan, havayolu halkn yolu olacak düsturu çerçevesinde uçaa binmeyen kiinin kalmadn kaydetti.

Denizi bilmeyenlerin elinde küçülen denizcilik sektörünün, üç taraf denizlerle çevrili ülkenin hakknn verildii bir sektör haline geldiini anlatan Arslan, Türk sahipli filonun yaklak 3 kat arttn, marinaclkta yat balama kapasitesinin 2,5 katna çktn, limanlarda elleçlenen yükün 3 katndan fazla arttn bildirdi.

Arslan, 22 bin abonesi olan genibant internetin, bugün 64 milyon aboneye yükseldiine iaret ederek, 3G ve 4,5G ile tanan Türkiyenin, 4,5G kalitesinde internet hizmeti sunan ülke haline geldiini bildirdi. Bu modern ve yüksek teknolojiden yararlanan abone saysnn 56,4 milyon olduunu dile getiren Arslan, dünyada uydular üzerinden hizmet alan deil, baka ülkelere hizmet veren bir ülke haline gelindiini söyledi.

- Omuzlarmzda 15 Temmuzun yükledii ilave sorumluk var,

Bakanln büyük projeleri hakknda bilgi veren Arslan, gptayla izledii stanbul Yeni Havaliman, 1915 çanakkale Köprüsü ile denizin üzerine Rize-Artvin Havalimannn yapm çalmalarnn devam ettiini, 3 Katl Büyük stanbul Tünelinin de yaplacan anlatt.

Bu ekip, dünyann çekemedii, kskand, engellemek için elinden gelen her eyi yapt bir projeyi daha yapacak. Süreçleri devam ediyor, Kanal stanbulu yapacak. diyen Arslan, bu ekibin bunlarla yetinmeyeceini, yetinmemek zorunda olduunu çünkü bu ülkenin hedeflerinin olduunu kaydetti.

Bakanlk olarak omuzlarnda, 15 Temmuz gazi ve ehitlerinin yükledii ilave sorumluun gereini yaparak, görev sahalarndaki tüm alanlarda hedeflerini yüksek tuttuklarn belirten Arslan, bütün projeleri sekteye uratmadan bitirip, ülke insannn hizmetine sunacaklarna dikkati çekti.

Arslan, herkesin tatil yapaca Razaman Bayramnda vatandalarn seyahatlerini kolaylatrmak için 7 gün 24 saat görevlerinin banda olacaklarn vurgulayarak, Bizim tatili düünme lüksümüz yok. dedi.

Bayramdan sonra devam eden 500ü büyük 3 bin 400 projenin bitmesi konusunda çalacaklarn dile getiren Arslan, öyle konutu:

Bayramdan sonra 29undan balayarak, öncelikle ülkeyi yeil liman sertifikas vererek, çok daha çevreci liman hizmeti veren bir töreni gerçekletireceiz. Kabotaj Haftas dolaysyla 2 Temmuzda çldr Gölünde, Türkiyenin öbür ucunda Karsta, Ardahanda iskeleler açacaz, gemileri hizmete sunacaz, yelken yarlar yapacaz ki kabotaj, denizcilii ülkenin her yerinde farkndalk oluturarak, 80 milyona mal edelim. Hemen devamnda stanbulda çok önemli bir otoyolun tamamlaycs olan Yavuz Sultan Selim Köprüsünün 11 kilometrelik Kurtköy-Paaköy balant yolunu 4 Temmuzda açacaz. Yavuz Sultan Selim Köprüsüne giden otoyol balantsn yaparak, oradaki trafii çok daha rahatlacak, trafiin akn hzlandracaz. Paaköyden sonraki otoyol, açk olmad için Kurtköyde mecburen devlet yolu kullanlyordu, dolaysyla hafriyat, nakliye ve i kamyonlar ayn bölgeyi kulland için olaanüstü skk oluyordu. Bu, stanbullularn hayatn zorlatryordu. Biz 4 Temmuzda oray açarak, ülkemizin insannn hayatn kolaylatracak bir ilem yapm olacaz.

Ekip olarak projeleri pe pee açp, ülke insannn hayatn kolaylatrmaya devam edeceklerine iaret eden Arslan, çalanlaryla gurur duyduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git