Yaya trafiğine açıldı

Van Kapıköy Gümrük Kapısı yaya geçişlerine açılıyor

Haberler 16.09.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez, gelecek hafta Saray ilçesindeki Kapköy Gümrük Kapsn tekrar yaya geçilerine açacaklarn, kente gelen turistlerin ulamlarn yeni aldklar araçlarla salayacaklarn söyledi.

Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ile Belediyenin kentin birçok noktasnda yürüttüü yol yapm, yenileme, kaldrm, klandrma ile Hüsrevpaa Külliyesindeki çalmalarn inceledi, ilgililerden bilgi ald.

Vatandalarla da sohbet ederek taleplerini dinleyen Bilmez, kaldrm igal eden esnaf uyard.

Bilmez, gazetecilere, göreve baladklarnda Vann sorunlaryla ilgili yaptklar anket sonucu, en büyük problemin ulam olduunu tespit ettiklerini söyledi.

sizlikten bile daha önde bir ulam problemiyle kar karya olduklarn görünce hemen çalmalara baladklarn anlatan Bilmez, Trafik skkln rahatlatabilecek projelere baladk. Bugün milletvekilimizle çalma yaplan bölgeleri gezdik. Hem ypranan kaldrmlar ve yollarmz yenileniyor hem de prestij caddeler oluturuluyor. nallah hem altyap anlamnda hem de araç anlamnda orta vadede ciddi bir rahatla ulaacaz. diye konutu.

KAPIKÖY GÜMRÜK KAPISI YAYA GEçLERNE AçILIYOR

Gelecek hafta Kapköy Gümrük Kapsn tekrar yaya geçiine açacaklarn belirten Bilmez, sözlerini öyle sürdürdü:

Gümrük kaps ile merkez arasnda, yeni aldmz araçlarla turistleri tayacaz. Kentimize gelen yabanclar artk simsarclarn eline brakmayacaz. Onlar ehir merkezinden alp kapya götüreceiz, kapdan alp ehir merkezine getireceiz. ehir merkezinde belli bir güzergahta onlar indireceiz ve bunun içinde çok cüzi bir ücret alacaz. ran tarafnda ciddi bir inaat ve modernleme var. u anda yük tamacl demir yolu üzerinden salanyor. Yaya geçiini açacaz ama ran tarafnn kendi inaat ksmn bitirmesi lazm.

Milletvekili Arvas ise Vana yakacak güzel çalmalarn yürütüldüünü, esnaf ve vatandalarn da bu çalmalardan memnuniyet duyduunu dile getirdi.

Kent için en iyi hizmetleri yapmann gayretinde olduklarn vurgulayan Arvas, Samimiyet, inanç ve azimle Sayn Cumhurbakanmz riyasetinde ehrimizin güzellemesi, kalknmas, turizmi, ekonomisi, tarm ve yatrmlaryla ilgili elimizden ne gelirse yapmaya çalyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git