Yaz kursunda, dört işlem sorusu çözen robot ürettiler

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Belediye Bilgi Evleri'nde açılan yaz kurslarına katılan öğrenciler, komutla hareket eden ve dört işlem sorularını cevaplayabilen robot üretti.

Haberler 29.08.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek Belediyesi ve Halk Eitim Merkezi Müdürlüü ibirliiyle açlan kursta eitim gören örenciler, mekatronik mühendisi Mehmet Gire öncülüünde, Android iletim sistemi ile uyumlu programla çalan robot üretti. Komutla hareket eden robot, lazerle istenilen hedefe odaklanyor, toplama, çkarma, çarpma ve bölme sorularna yant veriyor. Dört ilem sorular da sorabilen robot, cevaplarn yanl olmas halinde sesli ikazda bulunuyor.

DÖRT LEM çÖZDÜ

Robotun komutla hareket ettiini belirten mekatronik mühendisi Mehmet Gire, Robot uygulama ve kodlama derslerimizde örencilerimizle baarl bir eitim kursunu tamamlamak üzereyiz. Örencilerimizle yaptmz uygulamalar bir araya getirerek robotu oluturduk. Robotumuz sesli komutlarla çalyor. Dört ilem matematik sorularn soruyor ve sorulan sorular cevaplyor. Bu imkan bizlere salayan Siverek Belediye Bakan Resul Ylmaza teekkür ediyoruz dedi.

Kursa katlan örenciler ise Kurslarmz çok baarl geçti. Bizler bu kurslarda çok ey örendik diye konutu.

Ana Sayfaya Git