Yeğenine savaşı anlatmak için şarkı besteledi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan müzik öğretmeni Vedat Yavuz televizyonda savaşı gören yeğenine savaşı anlatmak için şarkı besteledi.

Haberler 04.03.2018 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepede yaayan 38 yandaki Vedat Yavuz müzik eitmenlii yapyor. Yavuz, yllar önce Savalar neden oluyor diye soran yeenine sava anlatamaynca, 3 aylk bir çalma ile Oyun adl bir beste yazarak sava müzikle anlatt. Yavuz, yeenine cevap verememenin ezikliini yaad için 3 ay boyunca çalp beste yazdn söyledi. Oyun isimli bestesinin hikayesini anlatan Yavuz, Savan ekli, emali, cinsi, yeri çokta önem tamyor aslnda. unun farkna vardm. Savalar nedeni ile birileri var edilirken, birileri yok ediliyor. Bu kötü bir eydi. Var olan yaamn sürdürebilmeli dieri de yaamn sürdürebilmeli. Birlerinin mutluluu bakalarnn mutsuzluu üzerine ina edilmemeli diye düünceler geliti dedi.

CEVAP VEREBLMEK çN BU ARKIYI BESTELEDM

Yeenine cevap verebilmek için bu arky bestelediini dile getiren Yavuz, açklamalarn öyle sürdürdü:

Savaa küçük çocuklarn ve bütün insanln, ölümüne kar arklar yazyoruz. Bu besteyi yeenim için yapmtm. Piyano kursuna geliyordu o günde çok istekli olmasna ramen, televizyon açkken televizyonun önünden geçti. Bir haberde savata çocuklarn öldüüne dair alt yaz ve görseli görünce bunu bana sordu. Sadece tek cümle ile amca bunlar neden kavga ediyorlar dedi. Cevap verememezliin altnda kalmak kötü bir ey. Yaklak 3 ay geçtikten sonra kafamda oluan bir ark. O soruya cevaben, bütün çocuklara armaan olsun diye beste yaptm. u an bir çok koro ve çocuk kulübünde bunu söylemeye baladk. Aradan uzun seneler geçmesine ramen. Umut ediyorum ki tüm insanlar dünyann kendilerinden ibaret olmadn, kimsenin dilinden, dininden, rkndan, renginden, cinsinden dolay yarglanmamas gerektii örenir.

Ana Sayfaya Git