"Yemeksepeti" hakkında resen inceleme

Daha önce siber saldırıya uğrayan "Yemeksepeti" hakkında veri ihlali nedeniyle inceleme başlatan Kurul, bu kez müşteri bilgileri çalınarak fidye talep edildiği iddiaları üzerine resen inceleme kararı aldı. Kurul, şirketin "herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği" yönündeki açıklamasının da doğruluğunu araştıracak

Haberler 30.11.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kiisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), müteri bilgileri çalnd ileri sürülen Yemeksepeti hakknda resen inceleme balatt.

Kurul, müterilere ait kiisel verilerin ele geçirildii, bu verilerin yaymlanmas tehdidiyle Yemeksepetinden fidye talep edildii, bunun yerine getirilmedii için 20 bin kullancnn kiisel verilerinin paylald yönündeki haberler üzerine harekete geçti.

RESEN SORUTURMA

Gündem toplantsnda iddialar ele alan Kurul, irketin herhangi bir veri hrszlnn tespit edilemedii yönündeki açklamasnn doruluunun da tespiti için resen inceleme balatlmasna karar verdi.

Yemeksepeti, 16 Kasmda sosyal medyadan, kötü niyetli baz kiilerin, irket ile ilikilendirdii ve kayna belli olmayan verileri yaymlama tehdidiyle irkete ulaarak fidye talebinde bulunduu, Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadnn uzman ekiplerce detayl ekilde aratrld ve herhangi bir veri hrszlnn tespit edilemedii açklamasn yapmt.

Kiisel Verileri Koruma Kurulu, 21 milyon 504 bin 83 kiinin etkilendii belirtilen siber saldrnn ardndan veri ihlali gerekçesiyle Yemeksepeti hakknda 29 Mart 2021de de inceleme balatmt.

Ana Sayfaya Git