Yeni Akit sahibi Kadir Demirel öldürüldü! Damadı Cemil Karanfil tarafından öldürüldü

Yeni Akit gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel öldü. Yeni Akit gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel hakkında son dakika haberler duyuldu. Ünlü gazetenin sahibinin İstanbul Başakşehir'de öldürüldüğü son dakika öğrenildi.

Haberler 29.05.2017 - 22:14 Son Güncelleme : 29.05.2017 - 22:39

Yeni Akit gazetesinin Genel Yayn Yönetmeni Kadir Demirel öldü. Yeni Akit gazetesinin Genel Yayn Yönetmeni Kadir Demirel hakknda son dakika haberler duyuldu. Ünlü gazetenin sahibinin stanbul Baakehirde öldürüldüü son dakika örenildi. Demireli öldüren kiinin ise damad olduu bildirildi. Cemil Karanfil tarafndan saldrya urayan Kadir Demirelin einin de saldr da yaral olarak hastanede tedavi altna alnd örenildi.

KADR DEMREL KMDR

Kadir Demirel; 1961 ylnda Nidede dodu. lkokulu Kayserinin Yeilhisar kazasnda, mam-Hatip Lisesini Nidede, üniversiteyi de Marmara Üniversitesi lahiyat Fakültesinde okudu. Fakültedeyken Milli Gazetede ie balad. 5 yl akn bir süre Milli Gazetede çaltktan sonra Sabaha geçti ve oradan askere gitti.

Askerlik dönüü Zaman Gazetesinde ie balad. Orda politika editörlüü, Avrupa yayn sorumluluu, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve gazetelerinin yaymlanmasnda öncülük etti; 1998 ylnda Moskova Zamanda Genel Yayn Yönetmenlii yapt. 2000 ylnda Zamandan ayrlan Demirel, Yeni afak Gazetesinde 5 yl akn süre Yaz leri Koordinatörü, 8 yl da Bölge Haberleri Müdürü olarak görev yapt. 2014 Kasmnda Yeni afaktan ayrld. Ayn ay içinde Yeni Akitte Yaz leri ve Yayn kurulu Üyesi olarak göreve balad. 14 Mart 2016da ise Yeni Akitte Genel Yayn Yönetmeni oldu.

KADR DEMREL SON HABER (YEN AKT GAZETESNDEN)

Brükseldeki temaslarn tamamlayan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türkiyeye dönüünde uçakta gazetecilerin sorularn cevaplandrd. Cumhurbakan Erdoan, CHP lideri Klçdarolunun kontrollü darbe iddiasn yeniden gündeme getirmesini eletirerek, Önce o kendi içindeki FETÖcüleri temizlesin. lerini FETÖyle el ele yürütüyorlar ifadelerini kulland.

Brükseldeki NATO zirvesinin ardndan Türkiyeye dönüte uçakta gazetecilerin sorularn cevaplandran Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, gündeme ilikin çarpc yorumlarda bulundu. CHP lideri Klçdarolunun kontrollü darbe iddiasn yeniden gündeme getirmesiyle ilgili olarak, Önce o kendi içindeki FETÖcüleri temizlesin. lerini FETÖyle el ele yürütüyorlar. diyen Cumhurbakan Erdoan, MHP liderinin kendisi hakkndaki açklamalaryla ilgili olarak Bana göre birileri Sayn Bahçeliyi yanl yönlendirdi dedi. MERKELE FETÖ VE PKK TEPKS

NATO zirvesi için geldii Brükseldeki programna deinen Cumhurbakan Erdoan, Brüksel temaslarmzda Fransa Cumhurbaskan sayn Macron ile gorustuk. Daha sonra Tusk ve Juncker ile bir gorusmemiz oldu. Avrupa Birligi uyelik surecine yeni ve pozitif bir ivme kazandrlmas hususunda kendileriyle olumlu bir gorusme yaptk. Bu arada AB Parlamentosu Baskan Antonio Tajani ile de bir gorusmemiz oldu. Turkiye ve Avrupa Parlamentosu arasndaki iliskilerde karslkl anlays esas alalm dedik. Akabinde Almanya ansölyesi Merkel ile gorusmemiz oldu. Tabii burada karslkl iki ulkenin menfaatini, artk bir guvene ihtiyacmzn oldugunu belirttik. Almanyadaki PKK ve FETOye gosterilen koruyucu yaklamdan vazgecilmesi gerektiini özellikle gundeme getirdik. Almanyada PKKllarn nasl anlaysla karslanmasndan, ayn ekilde FETO elemanlarnn guvence altna alnmasndan duyduumuz rahatszl dile getirdik. Ve darbeci askerlerin iltica taleplerinin kabul edilmesine tepkimizi en sert sekilde gündeme getirdik ve Bunu nasl yaparsnz? diye sorduk. Maalesef bu hususlarn kendilerinin elinde olmadgn, Almanyada hukukun ve anlaysn iltica taleplerine kars biraz farkl oldugu tarznda seyler soyledi. Oysa bu tür eyler, esasnda büyük oranda Icisleri, Adalet Bakanlklarnn bilemedin hukumetin elinde olan bir istir, surectir. Ki ben Almanyada da bunlarn anlatld kadar zor bir surec olduguna ihtimal vermiyorum dedi.

TÜRKYE 3 TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE EDEN TEK ÜLKE

Cumhurbakan Erdoan, Alman heyetinin ncirliki ziyaret taleplerinin olduunu ve bu hususta Türk ve Alman Dileri Bakanlarnn aralarnda gorusecekleri ve ona gore adm atlacan ifade etti. ngiltere Basbakan Theresa May ile gorustuklerini kaydeden Erdoan, Manchesterdaki teror eylemi sebebiyle kendisine bassaglg temennilerini ilettiini belirtti. NATO zirvesinde kuresel terorle mucadelede NATOnun daha aktif rol almasnn ana gündem maddesi olduuna deinen Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: NATOnun DEASla mucadelede kuresel koalisyona katlmn destekliyoruz dedik. Bu mini zirvede bu kararn alnmas ve ilan edilmesi muhimdir dedik ve bu karar da alnd. Turkiye, PKK, DEAS ve FETOye kars, yani uc teror orgutuyle birden mucadele eden tek NATO ulkesidir. Ve burada hedef olarak sadece DEAS hedef gostermenin yanls oldugunu, diger teror orgutlerinin de skalanmamas gerektigini ayrca gundeme getirdik.

NATONUN YPGYE BAKII MÜSPET DEL

Cumhurbakan Erdoann sorulara verdii cevaplar ise özetle öyle:

AB temsilcileriyle ve uye ulkelerin temsilcileriyle gorustunuz. Olumlu bir hava olustugunu gorebiliyoruz. AB ile vize serbestisi konusunda bir gelisme var m, onu nasl goruyorsunuz ve gelecek gunlere iliskin umutlu musunuz? Simdi tabii kendileri de birtakm calsmalar yapmslar. Su anda kendilerinden bu yaptklar calsmaya yonelik biz 12 aylk takvim aldk. Bu takvim uzerinde dsisleri ve AB bakanlklarmzla bir calsma yapacagz ve admlar atacagz. Vize meselesi degil sadece, Kzlay ve AFADn oralara yapacaklar para yardm hususunu da gundeme getirdik. Bu konu uzerinde de calsmalar karslkl yurutecegiz.

NATOnun DEASla mucadeleye aktif katlm, beraberinde bir baska soruyu da getiriyor. Acaba DEA ile mücadelede NATO unsurlaryla YPG arasnda bir iliski olacak m? NATOnun kurum olarak YPGye bakslarnn nasl olduu konusu gundeme geldi mi?

NATOnun YPGye müspet bir baks sozkonusu degil. YPG konusunu NATO uyesi olan AB uyesi ulkelerle de konustuk. YPGyi ve bizim bu konudaki tavrmz onlara da anlattk. ABDnin Rakkada YPG ile beraber yapacag bir operasyon var. Biz tekrar belirttik; Ülkemize yonelik herhangi bir yanlslk olursa angajman kurallarn uygularz dedik. Su andaki surec Irak icin de Suriye icin de gecerlidir.

SZDE DENZ çOK

Merkelle gorusmenizde baz tutuklu isimler de gundeme geldi mi?

Onlar kafay Denize takm durumdalar. Ben de kendilerine Sizde cok Deniz var, ben size bunlarn dosyalarn da verdim diye hatrlattm. Ayrca sizden iltica talebinde bulunanlar var. Bunlar koruma altna alyorsunuz. Once 4500 dosyann bize neticesini verin dedim. çünkü bu taleplerimizle ilgili olarak halen bir netice alamadk. Oralarda PKK ve FETO cirit atyor. Bir de Gecenlerde terorist subaylar size geldi iltica talebinde bulundular, kabul ettiniz. Bunlar bize teslim edin dedik. Tabii ki tüm bu hususlarda kendilerinden tatmin edici bir izahat alamadk!

CHP LERN FETÖ LE EL ELE YÜRÜTÜYOR

Klcdaroglu da kendi ifadesiyle kontrollu darbenin ipligini pazara ckaracagna dair acklamalarda bulundu. Bu hususta degerlendirmeniz nedir?

Hl orda m Klcdaroglu ya? Ckarsn, zaten onun ipligi pazara ckarmas o kadar uzun suruyor ki. Bu kadar uzun metrajl ipleri nasl buluyor anlamakta zorluk cekiyorum. Simdi bir defa, onun kongre sorunu var. Eger varsa gec kalmasn hemen ckarsn. Ama once o kendi icindeki FETOculeri bir temizlesin. FETOyle el ele yurutuyorlar islerini.

BAYRAMIMIZI BAYRAM GB KUTLAYALIM

Bu gece sahura kalkms olacagz insallah. Ramazan ayna ilikin bir mesajnz var m?

Bas rahmet, ortas magfiret, sonu ebedi azaptan kurtulus olan mubarek Ramazan- Serifin ulkemiz, milletimiz, tum Islam alemi icin hayrlara vesile olmasn temenni ediyorum. Gercekten cok hassas, kritik bir donemde Ramazan- Serif ile muserref olacagz. Temennim odur ki her gecen gun daha da verimli olur. Ve Ramazann ardndan bayrammz da bayram gibi kutlarz.

BAHçELY YANLI YÖNLENDRDLER

Sayn Bahcelinin sizin açklamalarnza cevaben baz acklamalar oldu. Bir deerlendirmeniz olacak m?

Simdi, burada tabii bir defa ciddi bir yanls anlama var. Benim bu yolculuga ckarken yapms oldugum basn toplantsndaki açklamalarmn muhatab Sayn Bahceli degildi. Bana gore birileri sayn Bahceliyi yanls yonlendirdi, yanlttlar gibi geliyor. Cunku ne benim ifadelerim icerisinde Bahcelinin ad geciyor, ne de onunla ilgili orada en ufak bir ifade var. Tam aksine, ana muhalefetin basndaki zatn bircok yanlslarn pazara ckaran bir cevap bu. Cunku su anda ben partimin basndaym. Partimle ilgili herhalde bir cevap verme yetkim var. Bu konuda da, FETOye kars bu denli kararl bir durus sergileyen, adeta savas acms birisi olarak, eger partimizin icinde boyle birisi varsa, bunu bize tevsik edin, biz bunu bir dakika partimizde tutmayz, gondeririz. Ama kalkp partimizle alakal olmayan, Istanbul Belediye Baskannn damadyla alakal bir konu. Simdi bir defa, onun partimizi siyasi temsil yetkisi var m, yok. Obur taraftan yarg onu denetimli serbestlikle brakms. Bu yargyla alakal bir konu. Onun uzerinden bir siyasi rant devsirme yoluna gitmek bizi uzer. Bu konuda da herhalde sessiz kalmamak gerekir. Ama maalesef, bu denli bu twitlerin atlms olmas dogru degil. Kald ki ben oyle twit isleriyle ugrasamam.

Ana Sayfaya Git