Yeni bir hain saldırı için keşif yapıyorlardı! İşte böyle kameralara yansıdılar

Saldırı içi keşif yaptıkları belirlenen PKKlı teröristler yakalandı.

Haberler 14.07.2017 - 16:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saldr içi keif yaptklar belirlenen PKKl teröristler yakaland. Geçtiimiz yl Beikta ve Fatih Veznecilerde yaanan 72 kiinin öldüü 2 katliam saldrsnn keifçileri olduu tespit edilen ve örgütün sözde Özel Kuvvetler Metropol stanbul Hücresi üyeleri olduu tespit edilen Zozan K., Gülen B. ve Mehmet Emin T.den Zozan K.nn Beikta saldrs için Gülen B.ile Mehmet Emin T.nin ise Vezneciler saldrs için keif ve planlar yapt örenildi.

ASIL HEDEF 15 GÜN ÖNCEK FENER-BEKTA MAçIYDI

Yüklü miktarda bomba ve mühimmatn yan sra dijital veri ve 15-20 sayfa tutarnda ifreli yazmalarla ele geçirilen keifçilerden Bahçelievlerde yakalanan Zozan K. nn evinde yaplan aramalarda 2016/17 ylna ait lig maçlarnn tarih ve saatlerini gösteren bir fikstür ele geçirilirken yine ele geçen dijital veriler üzerinde yaplan incelemelerde, 10 Haziran 2016 tarihinde Beikta-Bursa maç sonras yaanan saldrnn bombal araç temininde yaanan sknt nedeniyle ertelenen bir saldr olduu ve asl hedefin ise bu maçtan 15 önce oynan Fenerbahçe-Beikta maç olduunun tespit edildii örenildi.

MT TESPT ETT, POLS YAKALADI

stanbul Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerinin MTle koordineli olarak balatt çalmada, geçtiimiz yl 7 Haziran günü Fatih Vezneciler caddesinde 12 kiinin yaamn kaybettii saldrnn keifçileri ve planlayclar olarak Gülen B ile Mehmet Emin T.isimli ahslar MT tarafndan tespit edildi. MTin verdii istihbarat ve kimlik bilgileriyle 30 Haziran günü harekete geçen TEM ekipleri 2 keifçi ve plancy Avclarda adreslerinde yakalayarak gözaltna ald.

15-20 SAYFA FREL YAZIMA NOTLARI

Gözaltna alnan Töre ve Bahadrn üst aramasnda ve adreslerinden ele geçirilen telefon ve dijital verilerinden ismi belirlenen ve 10 Aralk 2016 tarihindeki 44 kiinin hayatn kaybettii VodafoneArena önünde yaanan terör saldrsnn keifçisi olduu tespit edilen Zozan K.da Bahçelievler de kald adreste ayn gün yakalanarak gözaltna alnd. Gözaltna alnan 3 terör üphelisinin adres ve üst aramalarndan çkan belge ve dijital verilerin incelenmesinden örgütün stanbuldaki 3 mühimmat ve silah deposuna ulaan polis, yine ayn materyaller üzerinde yapt incelemede 5 ayr saldr için depolanan bomba ve silahlarn hedefleri dorultusunda da bilgilere ulat.

TRABZON-BEKTA MAçINDA KEF YAPTI

Yaplan baz istasyonu incelemelerinde, 10 Aralk 2016 günü Vodafone Arena stad önünde gerçekleen saldrdan 1 saat önce Zozan K.nn saldrnn düzenlendii bombal araçtan indii tespit edilirken, yine ayn ahsn saldrnn olduu günden bir ay önce ayn stad da oynan Beikta-Trabzonspor maç srasnda telefonunun stad etrafndan sinyal verdii de tespit edildi.

BR GÜN SONRA ABLASININ ADINA BLET ALIP DYARBAKIRA GTT

7 Haziran 2016 tarihinde yaanan Vezneciler saldrsnn keif ve plancs olarak Mehmet Emin T. ile birlikte gözaltna alnan Gülen B.nin telefonun ise saldr günü olayn yaand bölgeden sinyal verdii ve olaydan bir gün sonra ablasnn adna otobüs bileti alarak Diyarbakra gittii ve ardndan deifre olmayacan anlayarak bir ay sonra tekrar stanbula döndüü örenildi.

HÜCRENN KOORDNATÖR BR NUMARASI

Örgütün hücre lideri olarak gözaltna alnan ve Vezneciler saldrsnda keif çalmasnda bulunmann yan sra, örgütün keifçilerini canl bomba ve bombaclarla buluturup, bomba ve mühimmatlarn sevk ve saklanmasnda rol ald örenilen Mehmet Emin T.den ele geçen bilgilerle düzenlenen operasyonlarda Ankara, Diyarbakr, Hakkari, Kocaeli ve stanbulun 14 ilçesinde 105 adreste 41 üpheli daha terör örgütü üyelii ve örgüte yardm yataklk suçlamalaryla yakalanarak gözaltna alnd.

TEKSTL DEPOLARI, ÖRGÜT DEPOSU çIKTI

Devlet büyükleri, kamu kurum ve kurulular ile güvenlik güçlerine saldr planlar yaparken yakalanan üphelilerin verdikleri bilgiler dorultusunda baslan adreslerde yaplan aramalarda ise Baclar ve Sultangazideki tekstil depolarnda 161 kilo patlayc ele geçirildi. Patlayclarn RDX, TNT ve PENT olduu tespit edilirken ayn basknlarda, 3 kalenikof, 2 tabanca, 2 pompal tüfek ve birde keskin nianc dürbün ele geçirildi. Ele geçirilen patlayclarn güçlendirilerek 5 saldr gerçekletirilebilecei belirtildi.

KAYNAKMLLYET

Ana Sayfaya Git