Yeni önlemler geliyor

Türkiye'deki koronavirüs salgınında test sonucu pozitif çıkan ve evde karantinada olması gereken kişilerin dışarıya çıkmalarının önüne geçmek için elektronik kelepçe benzeri bir uygulama getiriliyor.

Haberler 28.09.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl, koronavirüs hastalarnn evdeki karantinadan kaçp darya çkmalarnn önüne geçmek için yeni bir proje hazrlnda. Buna göre bakanlk elektronik kelepçe benzeri bir sistem getirerek hastalara bileklik takacak ve evlerinden dar çktklarnda sistem uyar verecek.

Pozitif olup evinde karantinada kalmas gerekirken dar çkanlara yönelik yeni bir uygulamaya gidiliyor. Kesinlikle bileklik uygulamas yaplacak.

1. MODEL: MERKEZDEK ALARM çALACAK

Ancak bunun için iki farkl model var ve bunun hangisinde karar klmalar gerektii konusunu tartyor. lki pozitif olan ve evinde karantinada kalmas gereken her kiiye bileklik taklmas ve olmas gereken yerden ayrldnda merkezdeki alarmn çalmas

2. MODEL: ÖNCE EVDEK SONRA MERKEZDEK ALARM çALACAK

kinci model yine ayn mantkla çalyor, ancak eve bir cihaz konuluyor, kiiyi bu cihaz takibe alyor. lkinde kii dar bir alanda çksa dahi alarm çalabildii dikkate alnarak, eve bir kutu halinde ikinci cihaz konuluyor.

Daha bu kutudan belirlenen snrlar aldnda cihaz alarmn çalarak uyar veriyor, daha uzaa gittiinde ise merkezdeki alarm çaltryor. Ayrca bu kutu yerinden hareket ettirildiinde de merkezi uyararak kiinin yerinden kprdatmasnn önüne geçiyor.

Bakan Koca hangisinin daha faydal olduunu tespit ettiklerinde hazr olan uygulamann kullanlmaya balanacan da açklad

Ana Sayfaya Git