Yeni uzlaştırmacılar sınavla belirlenecek

Türkiye'de ilk kez uzlaştırmacı olarak görevlendirileceklerin belirleneceği sınav yarın gerçekleştirilecek.

Haberler 11.03.2018 - 12:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl Alternatif çözümler Daire Bakanl yetkililerinden alnan bilgiye göre, ilk kez uzlatrmaclar için zorunlu hale getirilen eitimlere katlanlarn bavurularnn kabul edilmesinin ardndan snav sürecine geçildi.

çok sayda uzlatrmac aday, Anadolu Üniversitesince yaplacak snava girmeye hak kazand.

Zorunlu eitimleri alan ve bavurular kabul edilen 30 bin 700 uzlatrmac aday, yarn yaplacak snavda ter dökecek.

Adaylar, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakr, zmir, Kayseri, Samsun ve Vanda birer, stanbulda ise 2 olmak üzere 11 merkezde snava girecek.

Snavda adaylara, uzlatrma, Türk Ceza ve Ceza Muhakemeleri kanunlar, müzakere, iletiim konular ile uygulamal uzlatrma eitiminde verilen bilgilerden sorular yöneltilecek.

- Yeni uzlatrmaclar nisanda i banda

En az 70 puan alanlarn baarl saylaca snavn sonuçlar, bu ayn sonunda açklanacak.

Snav kazanan adaylar, Alternatif çözümler Daire Bakanlnca oluturulan liste ve sicile kaydedilecek. Böylece Türkiyede ilk kez zorunlu eitime katlan ve snavda baar salayan uzlatrmaclar göreve balam olacak. Halen görev yapan 17 bin uzlatrmacnn ise görevi sona erecek.

Uzlatrmac kimlik kart verilecek uzlatrmaclar, istedikleri Ar Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Basavcl yarg çevresinde görev alabilecek.

Yeni uzlatrmaclarn nisan sonu itibaryla görevlendirilmesi planlanyor.

Cumhuriyet savcs tarafndan görevlendirilen, hukuk örenimi görmü uzlatrmaclar, zanl veya sankla madur veya suçtan zarar gören arasndaki uzlatrma müzakerelerini yönetiyor.

Ana Sayfaya Git