Yerel kanallara uydu kiralama indirimi

AYD Başkanı Sinan Burhan "Uyduda yayın yapan yerel televizyon kanalları 5 bin 500 lira olarak ödedikleri uydu ücretlerini 4 bin 500 lira olarak ödeyecekler"

Haberler 01.04.2020 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Yaynclar Dernei Bakan Sinan Burhan, uyduda yayn yapan yerel televizyon kanallarnn 5 bin 500 lira olarak ödedikleri uydu ücretlerinde indirime gidildiini bildirdi.

Burhan, yazl açklamasnda, doal afetler ve koronavirüs nedeniyle reklam kayplar yaayan yerel televizyonlara Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla uydu kiralama indirimi müjdesi verildiini belirtti.

Yerel medyann sorunlarna duyarl yaklaan Cumhurbakan Erdoan ile görümelerinde önemli bir aama katledildiini vurgulayan Burhan, milli ve yerli anlayla yayn yapan yerel televizyonlar için bu indirimin önemli olduuna vurgu yaparak, unlar kaydetti:

KRA ÜCRETLERNDE NDRM

Uyduda yayn yapan yerel televizyon kanallar 5 bin 500 lira olarak ödedikleri uydu ücretlerini 4 bin 500 lira olarak ödeyecekler. Cumhurbakanmz TÜRKSAT yönetimine indirim yapma talimat vermitir. Sayn Erdoana teekkür ediyoruz. Öte yandan bizlerin dertleriyle dertlenen TÜRKSAT kuruluumuza da teekkür ediyoruz. TÜRKSAT Bakan ve yönetimi, anlayl davranmtr.

Burhan ayrca, kamu spotlarnn da yerel televizyonlarda ücretli yaymlanmasn beklediklerini, yerel ve ulusal televizyon kanallarna da kamu reklam verilmesi konusunda çalmalar yürüttüklerine iaret etti.

Ana Sayfaya Git