Yerel vizyon zirvesi Van’da

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen toplantılarla ulusal kalkınmada yerel yönetimlerin yeri ve önemini vurgulanacak

Haberler 02.11.2020 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Belediyeler Birliinin (TBB) tarafndan düzenlenen Kalknmada Yerel Vizyon Bölgesel stiare Toplantlarnn ilki, 3 Kasmda Van Büyükehir Belediyesinin ev sahipliinde yaplacak.

TBBden yaplan açklamaya göre, birlik tarafndan ulusal kalknmada yerel yönetimlerin yeri ve önemini vurgulamak amacyla Kalknmada Yerel Vizyon Bölgesel stiare Toplantlar düzenlenecek.

3 KASIMDA TOPLANACAKLAR

11 ilde düzenlenmesi planlanan toplantlarn ilki, 3 Kasmda Van Büyükehir Belediyesinin ev sahipliinde Vanda gerçekletirilecek. TBB ve Gaziantep Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmezin açl konumalaryla balayacak toplantya akademisyenler, bölge belediye bakanlar, kalknma ajanslarndan temsilciler ve bürokratlar katlacak.

Oturum bakanln Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah evlinin yapaca Kent Yönetimi-Kent Ekonomisi balkl oturumda; Idr Valisi ve Idr Belediye Bakan Vekili Hüseyin Engin Saribrahim, Ar Belediye Bakan Savc Sayan, Mu Belediye Bakan Feyat Asya, Bitlis Belediye Bakan Nesrullah Tanlay ve DAP Bölge Kalknma dare Bakan Prof. Dr. Osman Demirdöen konumac olarak yer alacak.

AKILLI VE YEL EHRLER

Akll ve Yeil ehirler balkl oturumun bakanln Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Paki yapacak. Oturumun konumaclar Hakkari Valisi ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, Siirt Valisi ve Belediye Bakan Vekili Osman Hacbektaolu, Mu Belediye Bakan Feyat Asya, Van Organize Sanayi Bakan ve Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Teknokent Bakan Vekili Mehmet Aslan ile Dicle Kalknma Ajans Genel Sekreteri Ahmet Alanl olacak. Bölgesel istiare toplantlarna Vandan sonra Diyarbakr, Erzurum, Trabzon, Sivas, Adana, Konya, Kastamonu, Tekirda, Bursa ve zmirde devam edilmesi planlanyor.

Ana Sayfaya Git