Yerli "el bombası kutusu" TSK envanterine girmeye hazır

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, EBK-M44 El Bombası Kutusu'nun yüzde 100 yerli ve milli olarak Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) tarafından üretildiğini ve TSK'nin envanterine girmeye hazır hale geldiğini duyurdu.

Haberler 16.11.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demir, Twitter hesabndan yapt paylamda, EBK-M44 El Bombas Kutusu hakknda bilgi verdi.

Mehmetçiin ihtiyaç, talep ve deneyimleriyle sahada avantaj salayacak yeni ürünler gelitirmeye devam ettiklerini belirten Demir, unlar kaydetti:

EBK-M44 El Bombas Kutusu, meskun mahal ve özel saha operasyonlar için salam, hafif ve ilevsel yapsyla yüzde 100 yerli ve milli olarak STM tarafndan üretildi. Her türlü çevre kouluna uygun EBK-M44, iki saniye içinde silah brakmadan, tek elle el bombasn kullanma imkan veriyor. çift emniyet sistemli EBK-M44, pimi çekilmi olsa bile el bombasn geri koyma ve tama imkanyla operasyonun güvenli ekilde sürmesini salyor. Kendisi küçük, etkisi ve faydas çok büyük olan EBK-M44, girdii tüm zorlu testleri baaryla tamamlayarak TSKnin envanterine girmeye hazr hale geldi.

Demir, paylamnda ayrca EBK-M44 hakknda bir videoya da yer verdi. Söz konusu videoda Demirin paylat bilgilere ek olarak EBK-44ün kullanc dostu tasarm ile hem sa hem sol elle ata uygun olduu belirtildi.

- Teknik bilgiler

EBK-M44, iki yannda bulunan mandala baslmasyla kapak sistemi açlyor ve kullanc el bombasn kullanma hazr halde eline alabiliyor. Bomba pimi, dayankl paraüt ipiyle sisteme bal olduu için, EBK-M44ün üzerinde kalyor ve kullanc bombay dorudan hedefe gönderebiliyor.

Kullanc, pimi çektikten sonra attan vazgeçerse el bombasn EBK-M44e geri koyabiliyor. EBK-M44 pimi çekilmi vaziyette de güvenli tama ve kullanma olana tanyor.

Sistem üzerindeki yaylar ve pim hariç, tüm parçalar dayankl plastik malzemeden imal edilen EBK-M44ün toplam arl ise 155 gram.

Ana Sayfaya Git