Yerli İHA ve SİHA'lar, Türk okullarına ilgiyi artırdı

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün, Türkiye'nin özellikle son dönemde İHA ve SİHA teknolojileri gibi bu alanda artan görünürlüğünün yurt dışındaki Türk okullarına talebi artırdığını söyledi.

Haberler 06.10.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Maarif Vakf Bakan Birol Akgün, temel amaçlarnn Türkiye adna yurt dnda anaokulundan üniversiteye kadar her düzeyde eitim kurumlar açmak ve iletmek olduunu söyledi. Bata yakn corafya olmak üzere Türkiye açsndan kritik önemi olan ülkelerde bu yönde çaltklarn belirten Akgün, Bu çerçevede son 5 yl içerisinde geldiimiz noktada 46 ülkede 370 okulla, 45 bin civarnda örenciye eitim veriyoruz. Bu çerçevede, vakfn salam olduu bu eitim a uluslararas alanda bugün dünyada farkl ülkeler adna eitim yapan okul zincirleri içerisinde Türkiyeyi ilk 5 ülke arasna sokmutur. Tabii bizim amacmz sadece skor yapmak deil. Esas olan bu okullar açmak, sürdürülebilir klmak, kaliteli ve nitelikli eitim vererek Türkiye ile karde ve dost ülkeler arasnda insani köprüleri güçlendirmek ve uzun dönemli olarak karlkl i birliini artrmaktr. Türkiye, kendi zenginliini, milli gelirini üreterek, ticaret yaparak, ürettiklerini dünyaya satarak kazanan bir ülke. Dolaysyla, Türkiyenin nitelikli insan gücüne her yerde ihtiyac var. Bizim yapm olduumuz bu eitimle, Türkçeyi örettiimiz, Türkiyeyi, Türk kültürünü tanttmz yeni nesil bir eitilmi insan gücü ortaya çkyor. Bunlar Türkiyenin zenginliidir dedi.

TÜRKYEYE KARI BÜYÜK BR LG VAR

Akgün, Türkiyenin küresel sistemde artan görünürlüü, etkinlii ve d politika anlamnda gelitirmi olduu özgün söylem ve stratejilerin dünyann her yerinde ilgi çektiini belirterek, Türkiye son yllarda özellikle dizi sektöründe dünyada, dizi ihracat eden belli bal ülkelerden biri. Herhangi bir ülkeye gidip de Türk dizisi izlemeyen insanlar neredeyse yok gibi. Bu da Türkiyeye, Türk kültürüne, Türk diline yönelik ciddi bir ilgi art olduunu gösteriyor. Hangi ülkeye giderseniz gidin, Türkiyeye kar çok büyük bir ilgi var. Bizim okullar açtmz her yerde, her yl örenci saymz artyor. Okullarmza olan talep artyor. Devletler de belli bal ABD, çin, Rusya, Avrupa Birlii gibi ülkelerin ötesinde kendi ülkelerinde Türkiye gibi farkl bir sesi, rolü benimsemi ülkelerin her anlamda faal olmasn istiyorlar. Bunu Türkiyenin artan rolünün bir parças olarak da görmek lazm. Biz bu konuda gerçekten mutluyuz. Bize yönelik talepleri karlamaya çalyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git