Yetim, yoksul ve mülteciler yararına konser

Diyarbakır Müftülüğü tarafından yetim, yoksul ve mülteciler yararına konser düzenlendi. Diyarbakır'da İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı işbirliği ile yetim, yoksul ve mülteciler yararına konser düzenlendi.

Haberler 23.04.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir ilçesinde bulunan Kültür Kongre Merkezinde gerçekletirilen konsere, vatandalar youn ilgi gösterdi. Konserden elde edilecek gelir, yurt içi ve yurt dndaki yetim, yoksul ve mülteciler yararna kullanlacak. Ayrca, etkinlikte yöresel yemeklerin olduu bir kermes de açld.

Kuran Kerim tilavetiyle balayan programn ardndan açl konumasn gerçekletiren l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Deerli kardelerim bu tür programlar bizim için son derece önemlidir. Bir eyler yapmak zorundayz. Arakan kan alarken, Filistin Yahudilerin zulmü altndayken, Yemende karde kavgasyla çocuklar açlktan ölürken, Dou Türkistanda, Msrda memleketimizin bir ksm yerlerinde ve özellikle gönül corafyamzda garip, çaresiz ve kimsesiz olan insanlarn seslerini duymak zorundayz. Onlara sedamz, iyilik ellerimizi uzatma durumundayz. Bu programlarn asl manas budur. Katlmlarnzdan dolay teekkür ediyorum, Rabbim hayrnz kabul etsin inallah. dedi.

Ardndan l Müftülüü ve Diyanet Vakfnn u ana kadar yaptklar yardmlar konu alan bir slayt izletildi. Daha sonra sahne alan Grup Tillo ile ses sanatçlar Ender Tekin, Muzaffer Gürler ve Yusuf Didar seslendirdikleri ilahilerle manevi bir hava estirdi.

YOKSUL VE MÜLTECLER

Müftü Karabayr, konserin yurt içi ve yurt dnda bulunan yetim, yoksul ve kimsesizlere katkda bulunulmas için düzenlendiini dile getirerek, unlar söyledi:

Biz bugün Diyarbakr l Müftülüü ve Diyarbakr Diyanet Vakf ubesi olarak Diyanet Vakfmz tantp yurtiçinde ve yurtdnda yetim, yoksul ve kimsesizler için bir katkda bulunmak üzere bu program hazrladk. Ayn zamanda Diyanet Vakfmzn da tantlmasn amaçlyoruz. Zira halkmzn Diyanet Vakfnn tanmas gerektiini düünüyoruz. Diyanet Vakf artk Türkiyede, dünyann her tarafnda yetimlere, kimsesizlere, çaresizlere destek oluyor. Özellikle yurt içinde çok ciddi hizmetler olduu gibi gönül ve ümmet corafyamzn her bir köesinde de çok ciddi maddi ve manevi destei oluyor. Bu yüzden biz istiyoruz ki, Diyanet Vakfmz vatandamz tansn. çok güvenli bir ekilde yapaca hayrlar, verecei zekt ve sadakasn rahatlkla her türlü ekilde Diyanet Vakfmza yatrp hem kontrol edip-ettirebilir ve nerelere harcandn de örenebilir. Bu yüzden böyle büyük bir kurumun mensuplar olarak gurur duyuyoruz ve tantm için elimizden geleni yapmak mecburiyetinde olduumuzu biliyoruz. Özellikle memleketimizde Diyarbakrmzda garip, kimsesiz, yetim kalmasn diye yeryüzünde iyilik hkim olsun diye kouturmak istiyoruz. Katlm gerçekten duygulandrc. Diyarbakrmzn esas fotoraf bu. Resulullah, Allah deyince gördüünüz gibi Diyarbakrllar böyle kouyor.

Ana Sayfaya Git