Yetimler Emanetimizdir

Diyarbakır Bağlar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bağlar Şubesi iş birliğinde, "Yetimler Emanetimizdir" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Haberler 07.10.2020 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar lçe Müftülüü ile Türkiye Diyanet Vakf Balar ubesi i birliinde, yetim çocuklarn eitimine katk salamak amacyla Yetimler Emanetimizdir sloganyla yardm kampanyas balatld.

Kampanya kapsamnda yetim çocuklara kyafet ve krtasiye yardm ulatrld.

Kampanya kapsamnda Balar lçe Müftülüü koordinesinde Türkiye Diyanet Vakf Balar lçe Kadn Kollar, din görevlileri ve hayrseverlerin desteiyle onlarca çocua çanta, kyafet ve krtasiye yardm ulatrld.

BR YETMN ELNDEN DE SEN TUT

Kurban bayram öncesinde Bir Yetimin Elinden de Sen Tut sloganyla düzenledikleri yardm kampanyas kapsamnda 459 yetim çocuu sevindirdiklerini belirten Türkiye Diyanet Vakf gönüllüleri, okullarn açlmasyla birlikte Yetimler Emanetimizdir diyerek yola çktklarn ve yetim çocuklar sevindirmeyi amaçladklarn söylediler.

Yetim olarak doan bir Peygamberin ümmetiyiz ifadesini kullanan Balar lçe Müftüsü ve TDV Balar ube Bakan Hasan Yardak ise Peygamberimize vefa gerei onun yadigar olan yetimlere her daim sahip çkmal, onlara yardmda bulunmal ve onlar sevindirmeliyiz. Nitekim cennet nimetlerine gark olan iyilerin sfatn Yüce Allah zikrederek; Onlar, seve seve yiyecei yoksula, yetime ve esire yedirirler. diyerek yetime yardm edenleri cennetle müjdelemitir. Hangimiz bu müjdeye nail olmak istemeyiz ki? dedi.

Ana Sayfaya Git