Yetkisi değişen hakim ve savcılar için uzaktan meslek içi eğitim başladı

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, eğitimlerin 22 Eylül'e kadar süreceğini, 10'u hakimlik, 2'si savcılık alanındaki 12 dersin uzaktan eğitim yöntemiyle katılımcılara sunulacağını bildirdi

Haberler 08.09.2020 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Adalet Akademisi Bakan Muhittin Özdemir, yetkisi deien hakim ve savclara yönelik uzaktan meslek içi eitim program balatldn bildirdi.

Özdemir, yapt yazl açklamada, Hakimler ve Savclar Kurulunun (HSK) 17 Temmuzdaki yetki kararnamesi kapsamnda ilk defa yetkilendirilen ya da yetkileri deien hakimler ile savclara ihtiyaç duyulan alanlarda uzaktan meslek içi eitim program düzenlenmesinin kararlatrldn belirtti.

Eitim Hizmetleri Daire Bakanlnca bugün balatlan eitimlerin 22 Eylüle kadar süreceini kaydeden Özdemir, 10u hakimlik, 2si savclk alanndaki 12 dersin uzaktan eitim yöntemiyle katlmclara sunulacan aktard.

HAKM VE SAVCILAR

Özdemir, duruma savclarna yönelik Cumhuriyet Savcsnn Ceza Yarglamasnda Duruma Aamasna likin Görevleri ile 7242 Sayl Kanunla Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin nfaz Hakknda Kanunda Yaplan Deiiklikler ve nfaz Savcl Uygulamalar, yetkileri deien hakimlere yönelik ise Sulh Ceza Hakimlii Uygulamalar, Mahkemesi Uygulamalar, cra Mahkemesi Uygulamalar, Kadastro Mahkemesi Uygulamalar, Tüketici Mahkemesi Uygulamalar, Asliye Ceza Mahkemesi Uygulamalar, Sulh Hukuk Mahkemesi Uygulamalar, Aile Mahkemesi Uygulamalar, Asliye Hukuk Mahkemesi Uygulamalar ve nfaz Hakimlii Uygulamalar konulu derslerin, uzem.taa.gov.tr adresinden izlenebileceini ifade etti.

MESLEK ç ETM

Her eitim için, yaplaca tarihte katlmclara cep telefonlarndan uzaktan eitimin verilecei snfa ilikin balant linki gönderileceini belirten Özdemir, açklamasn öyle sürdürdü:

Türkiye Adalet Akademisi, Güven Veren Adalet çin Etkin Eitim slogan ile gerek meslek öncesi hakim ve savc adaylarnn meslee hazrlanmas gerekse meslein içerisinde olan hakim ve savclara ihtiyaç duyulan alanlarda eitim programlar planlayarak ihtiyaca cevap verebilme amacn tayor. Türkiye Adalet Akademisinde eitim faaliyetlerimizi, aday eitimi, hakim ve savc eitimleri, kamu kurumlarna yönelik hukuk ve adalet alannda hizmet içi eitimler ile yabanc ülkelerin hakim ve savclarna yönelik yurt d eitimler olmak üzere dört ana alanda sürdürüyoruz. Amacmz, hukuka ve insan haklarna bal, tarafsz, bamsz, hür vicdanlaryla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun ihtiyaçlarna cevap verebilecek niteliklere haiz hakim ve savclarn görev yapmalarn salamak.

Muhittin Özdemir, eitimlere, 601 hakim ve savcnn kayt yaptrdn bildirdi.

Ana Sayfaya Git