Yıldırım 'Muğla kazası en ince ayrıntısına kadar araştırılacak'

Başbakan Binali Yıldırım, dün Muğla'da meydana gelen kaza ile alakalı tüm bilgilere ulaşılcağını ve çok ince detaylara kadar araştırılacağını açıkladı.

Haberler 14.05.2017 - 17:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, dün Mulada meydana gelen kaza ile alakal tüm bilgilere ulalcan ve çok ince detaylara kadar aratrlacan açklad.

Babakan Binali Yldrm, Mulada yolcu midibüsünün uçuruma yuvarlanmas sonucu hayatn kaybeden 24 kiiden 7sinin cenaze namaznn klnd Bucadaki Eyüp Sultan Camisi çknda gazetecilere açklamada bulundu.

Babakan Yldrm, gazetecilerin kazayla ilgili soruturma olup olmad yönündeki sorusuna Büyük bir kaza, her yönüyle aratrlacak. Aratrmalar sonucunda kazann sebebi mutlaka ortaya çkacaktr. Sebebi ne olursa olsun giden geri gelmiyor, eksikler eer araçta varsa, yolda varsa veya sürücüde varsa bunlarn hepsi ortaya çkarlacak. yantn verdi.

Türkiyede son 10-15 ylda altyapnn, yollarn çok gelitiini hatrlatan Yldrm, unlar kaydetti:

Yollarla ilgili kusurlardan dolay kazalar hemen hemen yok. nsan hatasn önleyecek henüz bir makine icat edilmedi, her ey insanla balyor, insanla bitiyor. Yollarn kral olmadn kural olduu gerçeini her frsatta her yerde deinerek, mutlaka ta ilkokul çandan ileri yalara kadar eitim, eitim, eitim. 1-2 dakika acele çok ey fark ettirir. Bizim arzumuz seyahat eden vatandalarmzn sevdiklerine ulamas, sevdiklerine kavumasdr.

Anneler Gününde 24 ocaa ate dütüünü kaydeden Yldrm, Bu ac ufak bir ac deil Allah baka ac vermesin, kaza bela vermesin. diye konutu.

Ana Sayfaya Git