Yıldız, Ilısu Barajında

DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yapılan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santralinde (HES) incelemelerde bulundu.

Haberler 14.05.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DS Genel Müdür Vekili Yldz, Genel Müdür Yardmcs Ouz Kasap ve beraberindekilerle birlikte DS Ilsu Projesi 16. Bölge Müdürlüünü ziyaret ederek Bölge Müdürü Ali Naci Kösaldan çalmalar hakknda bilgi ald. DS Genel Müdür Vekili Yldz ve beraberindeki heyet daha sonra Ilsu Barajnda bir dizi incelemelerde bulundu.

BARAJDA NCELEME

ncelemelerinin ardndan ksa bir açklama yapan Yldz, Türkiyenin vizyon projelerinden 4 milyar 120 milyon kilovatsaat enerji üretim kapasitesine sahip olan Ilsu Barajnda incelemelerde bulunduklarn söyledi. Yldz, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann müjdeledii üzere Ilsu Barajnda 6 türbinden 1incisi 19 Mays 2020 tarihi itibariyle üretime geçecektir. Ülkemizin en önemli enerji projelerinden biri olan Ilsu Baraj ve HES Projesi bütün türbinleri devreye girdiinde ülke ekonomisine ylda 2,5 milyar lira katk salayacaktr. Vatanmza ve milletimize hayrl olsun dedi.

Bata Diyarbakr, Batman, Mardin, Siirt ve rnak illeri olmak üzere Güneydou Anadolu Bölgesinin tamamnn kalknmasna katk salayacak olan Ilsu Baraj, Türkiyenin refah ve sürdürülebilir kalknmann temini açsndan hayati bir proje olduu belirtilirken, bölge huzurunu tesis edecek, enerji problemine ciddi katk sunaca ifade edildi.

Ana Sayfaya Git