Yıllık izinler yıla devrildi

Sağlık çalışanlarının iptal edilen yıllık izinleri gelecek yıla devredildi

Haberler 11.11.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Diyarbakr l Bakan, Salk-Sen ube Bakan Nurhak Ensariolu, Salk-Senin giriimleri neticesinde salk çalanlarnn iptal edilen yllk izinlerinin gelecek yla devredildiini açklad.

Salk-Senin yapm olduu giriimler sonuç verdi. Korona virüs salgn nedeniyle yllk izinlerini kullanamayan ve yaynlanan genelge ile iptal edilen salk çalanlarnn yllk izinleri, Salk Bakanlnn yaymlad yaz ile 2021 ylna aktarlacak.

YILLIK ZNLER

Salk-Sen, yllk izinlerini kullanamayan salk çalanlarnn izinlerinin 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle iptal edilmemesi için Salk Bakanlna ve Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlna yazl bavuruda bulunmu, konuyu yargya tamt. Yaplan görümelerde de yllk izinler konusu gündeme getirilmiti. Salk Bakanl tarafndan yaymlanan yazya göre, izinlerini kullanamayan salk çalanlarnn yllk izinleri yanmayacak.

Yazda, 657 sayl Kanunun 4/A ve 4/B maddeleri kapsamnda çalanlarn, 663 sayl KHKnn 45/A (3+1) kapsamna göre istihdam edilenlerin, aile hekimlerinin ve aile sal elemanlarnn, vekil ebe ve hemirelerin, sözlemeli il yöneticileri/salk tesisi yöneticilerinin yllk izinlerinin 2021 ylna devredilecei kaydedildi. Ayrca yazda, ya haddinden ve malulen emekli olacaklarn talepleri halinde izinlerinin emeklilikten önce kullandrlaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git