Yine arazi kavgası

İki aile arasındaki arazı anlaşmazlığında kan aktı. Bağlar'daki kavgada 4'ü ağır 10 kişi yaralandı.

Haberler 29.08.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda akraba olan iki aile arasnda arazi anlamazl nedeni ile kavga çkt. Ta ve sopalarn kullanld kavgada 4ü ar 10 kii yaraland.

Edinilen bilgilere göre, olay, Balar ilçesinde bulunan Sento Caddesi üzerinde meydana geldi. Akraba olan ve aralarnda daha önce arazi anlamazl nedeni ile gerginlik bulunan iki aile, cadde üzerindeki klarda karlat. Bir süre sözlü tartmann yaand olay, bir anda tal sopal kavgaya döndü. Dier aile fertlerinin de karmas ile büyüyen kavga üzerine çevredekiler durumu 112 acil salk ve güvenlik güçlerine bildirdi. Olay yerine çarlan güvenlik güçlerinin kavgay ayrmasnn ardndan salk görevlileri, kavgada yaralananlara ilk müdahaleyi ambulanslarda yapt. 4ü ar toplam 10 yaral, ilk müdahalenin ardndan çevredeki hastanelere kaldrld.

Polis zanllar yakalamak için GBTye bavurdu

Kavgann çkt kahveye geçen güvenlik güçleri, burudan vatandalarn çkmasna izin vermedi. Daha sonra kavgaya karan ahslar tespit etmek isteyen polisler, etrafta bulunan üpheli vatandalar GBT sorgusundan geçirdi. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, 4erli gruplar halinde olay yerine giri çklar kapatt. Yunus polislerin de destee geldii çevrede gerginlik devam ederken, olayla ilgili geni çapta inceleme balatld.

ki dönüm için dört ölü

Öte yandan, anlurfann Bozova ilçesinde, Ramazan ahin tarafndan iki dönümlük arazi anlamazl nedeniyle öldürülen 4 kiinin cenazesi, topraa verildi. Yakalanmas için jandarma tarafndan 8 kiilik özel ekip kurulan Ramazan ahinin, amcasnn evindeki 6 bin lira paray alarak kaçt belirtildi.

Olay Pazar günü yaanmt

Olay, pazar akam Bozova ilçesinin Kzlar Mahallesinde meydana geldi. Gaziantepte oturan Ramazan ahin, telefonla arad amcas eyho ahinden, iddiaya göre, mahallede dedesinden kalan 2 dönümlük arazi için pay istedi. Amcasnn olumsuz yant vermesi üzerine Bozovaya giden ahin, tartt akrabalarna tabancayla pe pee ate açt. Kurunlara hedef olan Ramazan ahinin amcalar eyho (66) ile eyhmüslüm (62), halas Narin ahin (25) ve yengesi Emine ahin (60) yaamn yitirdi.

Olayn ardndan kaçan Ramazan ahinin yakalanmas için jandarma bünyesinde kurulan 8 kiilik özel ekip, arama çalmalarn sürdürürken, zanlnn amcasnn evindeki 6 bin liray alp kaçt belirtildi. Gaziantepe getirilerek Adli Tp Kurumunda otopsileri tamamlanan 4 kiinin cenazesi, yaknlar tarafndan alnarak Asri mezarla götürüldü. 4 kii, burada öle vakti klnan cenaze namazlarnn ardndan defnedildi.

Ana Sayfaya Git