Yine Mi Kuş Gribi!

Boğazye köyünde kuş gribi tespit edilince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, kanatlı hayvanların itlaf edilmesi için çalışma başlattı.

Haberler 14.01.2018 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe ilçesine bal Suriye snrndaki Boazye köyünde, yaklak 1 hafta önce kanatl hayvandan alnan numunenin inceleme sonucunda, ku gribi tespit edildi. Sabah saatlerinde Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü ekipleri köye gitti. Kanatl hayvanlar itlaf için çalma balatan ekipler, ku gribinin köydeki hayvanlar üzerinde etkili olduunu, insanlarda herhangi bir olumsuzluun olmadn belirtti.

KÖYDEK TÜM KANATLILAR TOPLANIYOR

Salk ekipleri, maskeli ve ku gribi virüsüne kar korumal elbiselerini giyerek bir taraftan kanatl hayvanlar toplarken, dier taraftan da kümes ve barnaklar da ilaçlamaya balad. Salk görevlileri konu ile ilgili herhangi bir açklama yapmazken köy muhtar Seyfettin çiftçi, ku gribi virüsü vakasnn görüldüünü dorulad. Köydeki bir kiinin hayvanlarnn ölmeye balamas üzerine bu kiinin aile hekimine durumu bildirdiini anlatan çiftçi, öyle dedi:

Bu hayvanlarla, kanatl 2 ayakl hayvanlarla ilgili bir hastalk belirtisi olduu söylendi bize. Köy halkndan olan bir arkadamz aile hekimine giderek, hayvanlarnn hepsinin ölmeye baladn söyledi, yani 2 ayakl olan hayvanlar. Tarm ve salk ekipleri geldi, 1-2 tanesini alp Elazdaki labaratuvara gönderdiler. Labaratuvardan gelen sonucun ku gribi belirtisi olduu söylendi. Köy muhtar olarak beni aradlar, Geleceiz köyü karantinaya alacaz dediler. Sabah geldiler köyün etrafn kapattlar, tavuk, hindi, ördek ne varsa 2 ayakl tüm hayvanlar toplamaya baladlar. Ve mha edeceiz diye toplamaya baladlar. Bunun zarar var tabi ki, köy halk ne yapacak? Bunun tehisini istiyoruz ayn zamanda zararmzn da karlanmasn istiyoruz.

Mardin Salk l Müdürlüü ve Kzltepe Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüü ekiplerinin Büyük Boazye köyündeki inceleme ve çalmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git