Yine müebbet aldı

Erkek bebek doğurmadığı için eşini işkenceyle öldürmüştü! Dehşete düşüren telefon kaydı: Şu an ağzını kapattım can çekişiyor

Haberler 17.06.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde bir gün önce kz bebei dünyaya getiren Mübarek Turan taburcu olup eve geldi. Doum sonrasnda kzn emziren anne halsiz düünce uykuya geçti. Ancak iki kz bebek dünyaya getirip erkek dourmad için kocas Veysi Turan, ei uyurken akak ve yanaklarna yüksek voltajda elektrik akm verip öldürdü.

Ardndan 155 polis imdat hattn arayarak, Eer katli bana helalse eimi öldürdüm diye ihbarda bulundu. Ar Ceza Mahkemesinde yarglanan sank arlatrlm müebbet hapisle cezalandrld. Ancak polisi arayarak ihbarda bulunmas nedeniyle sank hakknda iyi hal indirimi uygulayan mahkeme, cezay müebbet hapse çevirdi.

YARGITAY, NDRML CEZA KARARINI BOZDU

Yargtay 1. Ceza Dairesi ise yerel mahkeme kararn esastan bozarak sank hakknda indirim uygulanmasnn usul ve yasaya aykr olduuna iaret etti. Yargtay, Elaz Ruh ve Sinir Hastalklar Hastanesinden alnan doktor raporuna göre cezai ehliyeti tam olan sann cinayet sonrasnda 155i aramasnn hakknda indirim sebebi saylamayacan, sann indirimsiz arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmas gerektii yönünde karar verdi.

Sank bugün Ar Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karsna çkt. Katil koca, Evdeki seyyar priz arzaland için elektrikçi dükknndan kablo ve kontrol kalemi satn aldm. Prizi tamir ederken kulama ruhani baz sesler geldi ve kanepede uyuyan eimi öldürdüm. Kabloyu eimin yüzüne dedirdim. Eim dondu kald. Elimle azn kapatnca bilincimi kaybettim dedi.

KIZIM ERKEK DOURAMAZSA ÖLDÜRÜLECEN SÖYLÜYORDU

Mübarek Turann babas Hamit Saz, kzn görücü usulüyle evlendirdiini belirterek, Kzm hamile olduu sralarda, bana ikinci bebein cinsiyetinin erkek olmamas ve bir daha kz bebek dünyaya getirmesi halinde kocas Veysinin kendisini öldürebileceini söylüyordu. Bunlar anlatrken gülerek söyledii için ben de pek fazla ciddiye almyordum.

Kzm ikinci bebeini sezaryenle dourduktan bir gün sonra sabah saatlerinde biri telefonla beni arad ve Kzn öldürüldü, hemen morga git dedi.

Kim olduunu sorduumda da kzmn komusu olduunu söyledi. Damadm, isiz olduu için kzmn hatrna sayp 5 yl besledim, imdi ise deli numaras yapyor dedi.

ELBSELER TEKMELED

Mübarekin kz kardei Rojda Saz tank olarak alnan ifadesinde, Ablam doumdan önce test yaptrd ve bebein kz olduunu örendi. Bebei dourmadan bir gün önce ablam çardan kz bebek kyafetleri alp eve geldi. Enitemde bu elbiseleri görünce tekmeleyip ablama, Yine mi kz olacak diye bard.

Kz bebek dünyaya gelince de ablam öldürdü. Doum öncesi evde otururken bebein isminin ne olacan konuuyorduk. Enitem hiçbir tepki vermedi. Neden sessiz kaldn, kendisinin de bir isim söylemesini istedim.

O da, Erkek olsayd, adn ben koyardm, kz olduu için karmyorum dedi. Sezaryen doumda bir kadnn en fazla 3 doum yapacan doktordan örenince bundan çok rahatsz oldu ve bebek doduktan sonra da ablam öldürdü dedi.

ULTRASONDA KIZ OLDUU çIKINCA MORAL çOK BOZULDU

Mübarekin annesi Remziye Saz ise ifadesinde, Damadm bebein cinsiyeti belli olduktan sonra bana sordu. Siz kz olduunu biliyor musunuz dedi. Ben de doktorun ultrason sonuçlarna göre kz tespitinde bulunduunu söyledim. Morali çok bozuldu.

Sonra kzm bebei için kz elbiselerini eve getirmiti. Onlar tekmeledi. Bebein adnn konulmasna bile karmayp sessizce bir köeye çekilip düündü, kzm erkek çocuk dourmad için öldüren damadmdan ikyetçiyim dedi.

AZINI KAPATTIM CAN çEKYOR U ANDA

Sann cinayet sonrasnda polis imdat ihbar hattndaki polisle olan görüme kayd da yeniden incelendi.

Sann polislere, u anda eimi öldürüyorum dedii, polisin, Öldürdün mü, yoksa öldürüyor musun demesi üzerine Valla daha ölmemi. Ama katli bana helalse öldürüyorum dedii, polisin adres sorduktan sonra Ekip gönderiyorum demesi üzerine, Tamam u an azn kapattm can çekiiyor eklindeki telefon kaytlar dikkate alndnda sann cinayeti soukkanllkla önceden planlad ifade edildi.

ÖNCEDEN TASARLAMI

Mahkeme sann, einin ikinci kez kz bebek dünyaya getireceini örenmesi üzerine ar tepki gösterdiini ve bebein cinsiyetinin netlik kazanmas için einin doum yapmasn beklediini ifade etti.

Einin doum yapaca güne kadar bekleyen sann doum sonras kz olduunu örenince doumdan bir gün sonra elektrik malzemeleri temin ederek einin uyumasn bekledii ve kadnn uykuya geçmesi üzerine seyyar elektrik kablosunun uçlarn keserek prize taktktan sonra kablolar kadnn akaklarna dokundurduunu, kadnn ok halinde uyanmasyla da ölmediini anlayp boduuna dikkat çekildi.

Veysi Turann eini öldürme kararn ei doum yapmadan önce ald, bu karar ile cinayetin ilendii zaman diliminde soukkanl hareket edebilmesi için yeterli zaman geçmesine ramen srarla bu kararndan vazgeçmeyip eini öldürdüü kaydedildi.

DEL NUMARASIYLA KURTULMA çABASI

Sann, akl hastasym gibi davranarak suçtan kurtulmaya yönelik savunmalarna itibar edilmediini ifade eden mahkeme, doum sonras uyuyan ve kendini savunamayacak durumda olan eini öldürdüü için hakknda 62. Maddeyi düzenleyen indirim uygulanamayacana karar verdi.

Mahkeme san Yargtayn bozma kararna uyarak bu kez indirimsiz arlatrlm müebbet hapisle cezalandrd.

Ana Sayfaya Git