Yine sağlıkta şiddet olayı!

Diyarbakır Sağlık Platformu, Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 2 sağlıkçının, şiddete uğramasını protesto etti.

Haberler 12.03.2020 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Salk Platformu, salk çalanlarna yönelik iddete ilikin Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesi önünde açklama yapt. Artk yeter iddet varsa hizmet yok yazl pankartn açld açklamada, Salkta iddet yasas çksn, Salkta dönüüm iddete son, d Bese dövizleri yer ald. Açklamaya platform bileeni SES Diyarbakr ubesi, Diyarbakr Tabip Odas, Diyarbakr Di Hekimleri Odas, Sosyal Hizmetler Uzmanlar Dernei Diyarbakr ubesi, Mezopotamya Psikologlar nisiyatifi yöneticileri ve üyeleri katld. Açklamada sk sk Susma sustukça sra sana gelecek slogan atld.

ACL SERVSTE DDET

SES ube Ebakan iyar Güldiken, salkta iddetin artarak devam ettiini belirterek, yaanan sorunlarn kaynann salk alannda uygulanan politikalar olduuna iaret etti. 6 Martta Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesi Acil Servisinde salkçlar Umut Yank ve Reyhan Günein hasta yakn tarafndan darp edildii, sonrasnda ayn hasta yakn tarafndan Benim kim olduumu biliyor musunuz tehditlerine maruz kaldn aktaran Güldiken, Arkadalarmz daha sonraki günlerde bir Diyarbakr milletvekilinin danman ve l Salk Müdürlüünden bir yetkili tarafndan aranm ve uzlamalar istenmitir. Uzlama, böyle olmaz. iddeti önlemek için taleplerimiz ve önerilerimiz dikkate alnrsa, zaten bu olaylar da yaanmayacaktr. Arkadalarmz asla yalnz deildir, bu sürecin hukuksal olarak da takipçisi olacaz dedi.

91 BNDEN FAZLA DDET VAKASI

Son 7 ylda 91 binden fazla iddet vakasnn yaandn ifade eden Güldiken, Her saat birden fazla, her gün ise ortalama 40 salkç sözel veya fiziksel iddete maruz kalyor; kimisi psikolojik olarak ypranyor, kimisi ar yaralanyor, kimisi ise yaama gözlerini yumuyor. iddet uygulayanlar ise mahkemelerden sembolik bile denilemeyecek cezalar alyor ya da serbest braklyor. Siyasi iktidar ise haberlerde gündem olmusa veya ölümle sonuçlanmsa, sadece açklama yapmakla yetiniyor; iddet ve maduriyet karsnda caydrc admlar atmaktan kaçndklar gibi salkçlar itibarszlatrarak emeklerini fiilen deersizletiriyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git